ΕΛΜΕ Λευκάδας: Καλεί ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν απεργία – αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων
Το Ψήφισμα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Η Τετάρτη ήταν μια γεμάτη μέρα! Το πρωί της 13ης Μαΐου η ΕΛΜΕ Λευκάδας συμμετείχε, μαζί με άλλα σωματεία του Δημοσίου, στην κινητοποίηση για την Παιδεία, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Τόσο στους χαιρετισμούς των αντιπροσώπων των σωματείων όσο και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στης Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σε συνθήκες πανδημίας αλλά και η αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και την Τροπολογία Κεραμέως για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων της τάξης. Για τα ίδια ζητήματα είχε πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας σε εξωτερικό χώρο, τηρώντας αποστάσεις, στην οποία αναδείχθηκε η κοινή αντίληψη των εκπαιδευτικών για τον αντιμεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του Πολυνομοσχεδίου που θα οδηγήσει στη διάλυση του δημόσιου σχολείου καθώς και η κοινή βούληση να αντιταχθούμε στην απαράδεκτη τροπολογία Κεραμέως για την εισαγωγή καμερών στις σχολικές τάξεις. Ακολουθεί το ψήφισμα των εκπαιδευτικών:

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία γιατί οι αλλαγές που φέρνει θα οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και επίταση των μορφωτικών ανισοτήτων. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων θα μετακυλήσει, ως ένα βαθμό, το κόστος λειτουργίας τους στους γονείς  και θα επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε απόπειρα ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος της τάξης. Το συγκεκριμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας δε συνιστά εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά είναι μια υβριδική και αμφιλεγόμενη πρακτική που θα ανατρέψει το οικοσύστημα της τάξης, επηρεάζοντας αρνητικά τις σχέσεις εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μεταξύ των μελών της, και θα θέσει σε κοινή θέα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία εύκολα μπορούν να καταγραφούν, να παραποιηθούν και να διαμοιραστούν ανεξέλεγκτα. Οι χειρισμοί του υπουργείου θα οδηγήσουν  στην κατάρρευση του παιδαγωγικού ρόλου της διδασκαλίας και της σχολικής ζωής.

Η Υπουργός Παιδείας, με τις μονομερείς ενέργειές της έχει διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και την τροπολογία και να δώσει δόκιμες λύσεις που θα εξασφαλίσουν την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη μόρφωση και θα στηρίξουν το έργο των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Λευκάδα, 13 - 5 - 2020

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί,  οφείλουμε να δώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Όχι στο εξετασιοκεντρικό και καταθλιπτικό σχολείο της Τράπεζας Θεμάτων και του Μεγάλου Αδελφού!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα