«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για θερμομέτρηση των μαθητών στα σχολεία», επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, η θερμομέτρηση δεν προσφέρει κάτι παραπάνω και επαφίεται στην οικογένεια του μαθητή να παρακολουθεί τα συμπτώματά του και να αποφύγει να πάει στο σχολείο.
Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε παράλληλα ότι επεκτείνεται ο έλεγχος σε δομές και για μαθητές με ειδικές δεξιότητες, ενώ προβλέπεται και έλεγχος για τους εργαζόμενους.
«Τα επιστημονικά δεδομένα που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων ήταν λιγότερα από εκείνα που οδήγησαν στο άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας», απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου.
«Έπρεπε να παρέμβουμε νωρίς και να ξέρουμε περισσότερα δεδομένα για το αν τα παιδιά είναι ή δεν είναι ευπαθής ομάδα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.
Διαβάστε επίσης:
Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές - Εκ περιτροπής μαθήματα στα σχολεία
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ