sipsas
«Εφόσον τηρούνται οι κανόνες της απόστασης, του καλού εξαερισμού και της απολύμανσης των χεριών, αφού θα υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε αίθουσα, δε νομίζω ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία», σημειώνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας

Απαράβατος κανόνας για το άνοιγμα των σχολείων είναι η τήρηση απόστασης δύο μέτρων. Αυτό σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ο ίδιος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι εφόσον εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Σε σχέση με την ανησυχία των γονιών και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ο κ. Σύψας επεσήμανε:

«Το βασικό ερώτημα που είχε να απαντήσει η Επιτροπή μας είναι αν το άνοιγμα των σχολείων θα επιφέρει ένα μεγάλο κίνδυνο επανάκαμψης της επιδημίας. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ μικρός ή και ελάχιστος, για να ανέβει το Ρ-0 πάνω από το 1».

Παράλληλα, συμπλήρωσε:

«Ως Επιτροπή συναινέσαμε στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με μέτρα που θα εξειδικευτούν στην συνέχεια με εγκυκλίους που αυτή τη στιγμή καταρτίζονται».

Αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, ο κ. Σύψας δήλωσε:

«Θα υπάρχουν τόσα παιδιά σε κάθε αίθουσα ώστε να τηρείται ο κανόνας των δύο μέτρων. Αυτό είναι απαράβατος κανόνας που έχει θέσει η Επιτροπή μας. Το πώς θα γίνει η διαρρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας, είναι κάτι που θα το δούμε».

«Εφόσον τηρούνται οι κανόνες της απόστασης, του καλού εξαερισμού και της απολύμανσης των χεριών, αφού θα υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε αίθουσα, δε νομίζω ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία. Αυτό όμως θα το εξειδικεύσουμε στην συνέχεια», ανέφερε επιπλέον ο κ. Σύψας.

Για τη δυνατότητα να συναναστρέφονται τα παιδιά τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε:

«Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός κίνδυνος. Τα παιδιά που έχουν στο σπίτι ευπαθείς ομάδες, ενδεχομένως να μην πάνε σε αυτή τη φάση στα σχολεία, αλλά να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως. Προτεραιότητά μας είναι αν προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και γι’ αυτό όλα θα ληφθούν υπόψιν για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η τήρηση των αποστάσεων, η συχνή απολύμανση των χεριών και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους θα πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε πτυχή της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών το επόμενο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

έμφραγμα
Έμφραγμα: Το σύμπτωμα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν
Καρδιολόγοι εξηγούν ποιο είναι το πρώιμο σύμπτωμα της καρδιακής προσβολής που συχνά παραβλέπετε και άλλα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε
Έμφραγμα: Το σύμπτωμα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν
sleeping.jpg
Μεσημεριανός ύπνος και υγεία: Νέα μελέτη τον συνδέει με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας
Η πιο σημαντική διαπίστωση της μελέτης ήταν πως ο παρατεταμένος και ακανόνιστος ύπνος γύρω στο μεσημέρι συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο...
Μεσημεριανός ύπνος και υγεία: Νέα μελέτη τον συνδέει με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας
ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρες τον βάτραχο σε 7 δευτερόλεπτα – Μόνο για τους Σέρλοκ Χολμς!
Ανακάλυψε αν έχεις την παρατηρητικότητα και τις γνωστικές ικανότητες να λύσεις αυτήν την πρόκληση σε χρόνο ρεκόρ
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρες τον βάτραχο σε 7 δευτερόλεπτα – Μόνο για τους Σέρλοκ Χολμς!