Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Εκτυπώνουν τρισδιάστατες μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό
Κατασκευή, μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, προσωπίδων για μάσκες που θα διατεθούν στους φορείς υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Στην κατασκευή, μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, προσωπίδων για μάσκες που θα διατεθούν στους φορείς υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, συμμετέχει το ερευνητικό εργαστήριο PrivaSI Lab «Privacy Engineering and Social Informatics» του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 «Από το Σάββατο 26 Μαρτίου, όλα τα μέλη του Εργαστηρίου ενώθηκαν κάτω από τον κοινό σκοπό που ξεκίνησε η ομάδα HELLAS COVID 3D Supplies μέσω της εταιρείας 3DHUB και του υπουργείου Υγείας, με σκοπό τη δημιουργία μασκών με τη χρήση της τρισδιάσταστης εκτύπωσης» αναφέρει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, αναπληρωτής καθηγητής, Χρήστος Καλλονιάτης.

 Συγκεκριμένα ο κ. Καλλονιάτης ήρθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της δράσης, Κωστή Κουτρέτσο, εξηγώντας τον εξοπλισμό που διαθέτει το ερευνητικό εργαστήριο και την πρόθεσή του να συμβάλει στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

 «Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, με χαρά ξεκινήσαμε την παραγωγή προσωπίδων για τις μάσκες, που θα πρέπει να παραδοθούν σταδιακά στους φορείς που έχουν ανάγκη. Έχουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια» αναφέρει ο κ. Καλλονιάτης. Και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η πρώτη παρτίδα, που θα αποσταλεί άμεσα στα γραφεία της 3dHUB στην Αθήνα. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη προσπάθεια να συμβάλουμε στην πρωτοβουλία αυτή».

 Το ερευνητικό εργαστήριο PrivaSI Lab «Privacy Engineering and Social Informatics» του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δραστηριοποιείται σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας, στον σχεδιασμό και τη δημιουργία έξυπνων συσκευών, καθώς και στην τρισδιάστατη εκτύπωση. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η υλοποίηση δράσεων για τη διεπιστημονική μελέτη και έρευνα στον σχεδιασμό, τη χρήση και τις επιπτώσεις των πληροφοριακών τεχνολογιών για την ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας.

 Ενώ τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιείται ενεργά στην τρισδιάστατη εκτύπωση μέσω του έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ασφαλών έξυπνων συσκευών για τη διατήρηση της υλικής πολιτισμικής κληρονομιάς». Με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης σχεδιάζονται και κατασκευάζονται έξυπνες συσκευές για πολιτιστικούς οργανισμούς.

 Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – Οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα