Η σημαντικότητα των ΚΕΣΥ
Γράφει ο Μιχαήλ Βολκίδης, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΠΕ 30 - Αναπληρωτής

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει παραλύσει σχεδόν κάθε εκπαιδευτική, οικονομική , κοινωνική δραστηριότητα στην χώρα με μέτρα που πολύ πιθανόν να φτάσουν έως και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις επόμενες μέρες .

Σε συνθήκες όπου ακόμα και η συνάθροιση δέκα και άνω ατόμων θεωρείται ποινικά κολάσιμη εύλογο είναι να λειτουργούν μόνο οι απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί άλλωστε πως θα εξασφαλιζόταν η επιβιώση των πολιτών εάν δεν λειτουργούσαν τα super market ή ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως θα προστατευόταν η υγεία του πληθυσμού εάν ήταν κλειστά τα νοσκομεία ή ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως οι σχολικές μονάδες και ο μαθητικός πληθυσμός θα λάμβαναν την κατάλληλη εκπαιδευτική και συμβουλευτική υποστήριξη εάν δεν λειτουργούσαν τα ΚΕΣΥ.

Μίσο λεπτό όμως, οι σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει την λειτουργιά τους ως μέτρο πρόληψης στην εξάπλωση του COVID-19 (ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-3-2020 ) , όπως και όλα τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας , εκτός βέβαια από τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλεύτικης Υποστήριξης , παρότι στον Ενιαίο Κανονισμό λειτουργία των Κ.Ε.Σ.Υ., Κεφ. Α ́Άρθρο 1, Παρ.4. αναφέρεται ρητά ότι : « Όλες οι πράξεις, ενέργειες και εισηγήσεις των Κ.Ε.Σ.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην πολυδιάστατη υποστήριξη του έργου των σχολικών μονάδων και του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του».

Και όχι μόνο δεν έχουν αναστείλει την λειτουργιά τους αλλά παρά τις συνθήκες υγειονομικής βόμβας που επικρατούν σε αρκετά από αυτά λόγω της εγκατάλειψης στην τυχή της του ζητήματος της καθαριότητας τους από τις περιφέρειες , καθώς και τους ακατάλληλους χώρους όπου μέχρι πρότινος συνωστίζονταν εργαζόμενοι , γονείς και παιδιά , δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση της επιδημίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής απόφασης αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο , αφού μάθαμε από καταγγελία στον τύπο ότι σε ΚΕΣΥ της Αττικής υπήρξε κρούσμα και η υπηρεσία τέθηκε άρον άρον σε καραντίνα , εγείροντας σοβαρά ζητήματα για την ετοιμότητα της πολιτικής ηγεσίας ως προς την σωστή αντιμετώπιση εξάπλωσης της επιδημίας.

Αν νομίζεται ότι μετά απ΄ όλα αυτά τα ΚΕΣΥ ανέστειλαν την λειτουργία τους πλανάστε πλάνη οικτρά , αφού σε έγγραφο που κοινοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη , μετά την δημοσιοποίηση της περίπτωσης του κρούσματος, προβλέπετε πλέον μόνο η μη φυσική παρουσία μαθητών/τριών .

Σε αυτή την φάση πίστευω ότι εάν η πολιτική ηγεσία θεωρεί τόσο σημαντική για την χώρα την λειτουργιά των ΚΕΣΥ οφείλει στους εργαζόμενους , στον μαθητικό πληθυσμό , στις οικογένειες τους και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αμέσως μετά την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να δρομολογήσει την έκδοση προκήρυξης για πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού προβλέποντας παράλληλα την δυνατότητα μεταφοράς των οργανικών θέσεων των συναδέλφων που προσελήφθησαν με τις 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 και να συστήσει οργανικές θέσεις για τις ΕΔΕΑΥ , ώστε και αυτές να συμπελιφθούν στους διορισμούς που διεκδικεί η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Μιχαήλ Βολκίδης

Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΕ 30 - Αναπληρωτής

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο...
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο