Διορισμοί και Κατάθεση Δικαιολογητικών στις ΔΔΕ: Σημαντικές απαντήσεις σε ερωτήσεις
Αναλυτικές και κατατοπιστικές απαντήσεις από Διεύθυνση εκπαίδευσης για την διαδικασία αιτήσεων διορισμών ΠΕ και ΔΕ

Πλησιάζει στο κλείσιμο η πρώτη εβδομάδα αιτήσεων για τους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση και οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης δημοσιοποιούν οδηγίες και διευκρινήσεις σχετικά  διαδικασία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ως μέρος της διαδικασίας ένταξης στους πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης για διορισμό ή πρόσληψη

Εδώ να σημειώσουμε πως τα παρακάτω δεν αφορούν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης στον ΑΣΕΠ ούτε η μελέτη των απαντήσεων δεν πρέπει να υποκαθιστά την προσεκτική μελέτη της προκήρυξης του ΑΣΕΠ και της πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Αν κάνω αίτηση μόνο στο ΟΠΣΥΔ, θα ενταχθώ στους καινούριους πίνακες;

ΟΧΙ. Προκειμένου να ισχύσει η υποψηφιότητά σας, θα πρέπει να κάνετε αίτηση και στο ΟΠΣΥΔ και στο ΑΣΕΠ. Συνεπώς, θα πρέπει να ολοκληρώσετε σωστά και τις δύο διαδικασίες για την ένταξή σας στους πίνακες και την ορθή μοριοδότηση των κριτηρίων σας.

Υπάρχει κίνδυνος απόρριψης της αίτησής μου λόγω λάθους στην καταχώριση των προσόντων μου ή/και της προϋπηρεσίας μου;

Δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης της αίτησης, απλώς στην περίπτωση αυτή (π.χ. αν ένα Σεμινάριο ή Πτυχίο ή μια καταγραφή Προϋπηρεσίας δεν έχει τα προαπαιτούμενα της προκήρυξης) δε θα μοριοδοτηθεί.


Κάνεις αίτηση για πρωτοβάθμια; Λάβε το Πιστοποίηση Η/Υ Globalcert πριν τις 3 Φεβρουαρίου για 4 μόρια

Αυτά είναι τα κορυφαία σεμινάρια δημόσιου Πανεπιστημίου σε Ειδική Αγωγή, Διαπολιτισμική και Σχολική Ψυχολογία


Μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά μου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης;

ΝΑΙ. Μπορείτε να τα καταθέσετε σε όποια Διεύθυνση επιθυμείτε. Δεν έχει σημασία ούτε σε ποια Διεύθυνση εργαζόσασταν παλαιότερα ούτε σε ποια Διεύθυνση εργάζεστε φέτος.

Εργάζομαι σε σχολεία της Α/θμιας ως εκπαιδευτικός ειδικότητας. Θα υποβάλω την αίτησή μου στην Α/θμια ή στη Β/θμια;

Σε Δ/νση Β/θμιας. Οι Διευθύνσεις Α/θμιας παραλαμβάνουν μόνο αιτήσεις κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73.

Μπορεί να καταθέσει κάποιος άλλος την αίτηση και τα δικαιολογητικά μου στη Διεύθυνση; Ναι, με νόμιμη εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη αρμόδια υπηρεσία. Θα χρειαστεί να προσκομιστεί φωτοαντίγραφο του Δελτίου ταυτότητας του υποψηφίου και του εξουσιοδοτούμενου.

Δεν έχω την ταυτότητά μου, μπορώ να καταθέσω την αίτηση;

Θα πρέπει να επιδείξετε ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο ταυτοποιητικό έγγραφο για την κατάθεση (αν δεν αναγράφεται η Ημ/νία Γέννησης, θα πρέπει να φέρετε πιστοποιητικό γεννήσεως).

Μπορώ να καταθέσω την αίτηση και να σας φέρω άλλη μέρα ένα δικαιολογητικό που ξέχασα; Όχι. Παραλαμβάνονται μόνο πλήρεις αιτήσεις. Θα πρέπει να επανέλθετε όταν είναι όλα τα δικαιολογητικά συνημμένα στην αίτησή σας.

Κάνεις αίτηση για πρωτοβάθμια; Λάβε το Πιστοποίηση Η/Υ Globalcert πριν τις 3 Φεβρουαρίου για 4 μόρια

Αυτά είναι τα κορυφαία σεμινάρια δημόσιου Πανεπιστημίου σε Ειδική Αγωγή, Διαπολιτισμική και Σχολική Ψυχολογία

 

Δεν έχω φάκελο στο ΟΠΣΥΔ. Μπορώ να καταθέσω την αίτηση και να φροντίσω μετά την εγγραφή μου στο ΟΠΣΥΔ;

Όχι. Αν δεν έχετε κάνει εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ, δε θα γίνεται δεκτή η κατάθεση της αίτησής σας.

Χρειάζομαι βεβαίωση υπηρεσίας για το έτος 2019-2020 ή για προηγούμενα έτη;

Όπως αναφέρει και η πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ, δε χρειάζεστε βεβαιώσεις για προϋπηρεσίες σε δημόσια σχολεία, εφόσον είναι περασμένες στο ΟΠΣΥΔ (ελέγξτε τα στοιχεία σας στο σύστημα). Τη φετινή σας πρόσληψη θα την καταχωρίσει η υπηρεσία μας.

Αν έχω προϋπηρεσία σε δημόσιο σχολείο ως Φιλόλογος, θα προσμετρηθεί;

Η Προϋπηρεσία μεταφέρεται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από το πρώτο πτυχίο του υποψηφίου με το οποίο απασχολήθηκε και κατέγραψε προϋπηρεσία στην Εκπαίδευση.

π.χ.: Υποψήφιος με πτυχίο Φιλολόγου κατέγραψε προϋπηρεσία από το 2004 έως το 2017. Το 2018 απέκτησε πτυχίο Δασκάλου με το οποίο κατέγραψε προϋπηρεσία από το 2018 έως το 2019, δηλαδή για 1 έτος. Ο υποψήφιος καταθέτει αίτηση αυτή τη στιγμή ως Δάσκαλος. Η Προϋπηρεσία που θα του προσμετρηθεί θα είναι 13 έτη ως Φιλόλογος και 1 έτος ως Δάσκαλος. Δηλαδή ως Φιλόλογος θα έχει προϋπηρεσία 14 ετών, αλλά και ως Δάσκαλος θα έχει προϋπηρεσία 14 ετών.

Πώς θα υπολογίσω τη φετινή μου προϋπηρεσία;

Υπολογίζετε από την ημερομηνία της υπουργικής απόφασης πρόσληψής σας έως τις 3/2/2020.

Αν η συνολική μου προϋπηρεσία είναι 28 μήνες και 18 ημέρες, τι καταχωρώ ως μήνες προϋπηρεσίας στο ΑΣΕΠ; 28 μήνες ή 29 μήνες;

Εφόσον μοριοδοτούνται οι πραγματικοί μήνες προϋπηρεσίας, λογικά θα είναι 28, αλλά ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΣΕΠ για ερωτήσεις που αφορούν τη διαδικασία συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής σας αίτησης.

Έχω υποβάλει αίτηση και δικαιολογητικά στην προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής. Τα επανυποβάλλω;

Όσα βλέπετε καταχωρισμένα στο ΟΠΣΥΔ τα αναφέρετε στην Υποενότητα Ι της αίτησης. Υποβάλετε μόνοδικαιολογητικά που δε βλέπετε καταχωρισμένα στο ΟΠΣΥΔ (διότι π.χ. αποκτήθηκαν μετά το πέρας της διαδικασίας της Ειδικής αγωγής) ΚΑΙ υποχρεωτικά υποβάλουν ΟΛΟΙ το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναγράφεται στην Υποενότητα ΙΙΙ) και τυχόν πιστοποιητικό αναπηρίας >50% εκτός αν το είχατε ήδη υποβάλει στην Ειδική Αγωγή και δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του.

Δεν έκανα την αίτησή μου στο ΑΣΕΠ ακόμα και έχει λήξει η προθεσμία της 3/2/2020, αλλά είμαι εντός προθεσμίας για τη διαδικασία στη Διεύθυνση. Θα ληφθεί υπόψη η αίτησή μου;

Ως προς την καταχώριση των δικαιολογητικών σας στο ΟΠΣΥΔ ναι, διότι έχει άλλη καταληκτική ημερομηνία, αλλά δε θα πραγματοποιηθεί η ένταξή σας στους πίνακες, οπότε δε θα έχει ουσιαστική σημασία η ενημέρωση του φακέλου σας στο ΟΠΣΥΔ.

Μπορώ να σας δώσω τους κωδικούς μου taxisnet να μου φτιάξετε φάκελο στο ΟΠΣΥΔ γιατί δεν τα κατάφερα;

ΟΧΙ. Το ΟΠΣΥΔ έχει αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οποιασδήποτετεχνικής βοήθειας από τη Διεύθυνση. Αν έχετε τεχνικό θέμα με τη δημιουργία του λογαριασμού σας στον ΟΠΣΥΔ θα πρέπει να στείλετε email στο [email protected]

2

Έφτιαξα τον φάκελό μου στο ΟΠΣΥΔ, αλλά γράφει ότι πρέπει να γίνει επικαιροποίηση. Τι κάνω;

Η επικαιροποίηση θα γίνει όταν καταθέσετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά σας.

Μπορείτε να με βοηθήσετε με την κατάθεση της αίτησής μου στο ΑΣΕΠ;

Όχι, η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά από τους ενδιαφερόμενους και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα βοήθειας από τη Διεύθυνση.

Δεν έχω διαβάσει την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μπορείτε να μου πείτε εν συντομία τι χρειάζομαι;

ΟΧΙ. Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά την προκήρυξη και την πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ. Η ευθύνη της σωστής ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανήκει στους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες.

Χρειάζεται να προσκομίσω επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών;

Για έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες, δήμους κ.λπ. αρκεί ένα ευκρινές αντίγραφό τους.

Για έγγραφα ιδιωτικής προέλευσης απαιτείται επικυρωμένο αντίγραφο ΕΚΤΟΣ από τις βεβαιώσεις γνώσης Η/Υ.

Το Πτυχίο μου δεν αναγράφει τον Βαθμό ή/και την Ημ/νία Κτήσης. Τι κάνω;

Θα πρέπει να ζητήσετε από το Πανεπιστήμιό σας μια Βεβαίωση Κτήσης Πτυχίου, η οποία θα αναγράφει και τον Βαθμό του πτυχίου σας.

Έχω ένα Σεμινάριο και μία Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή. Να τα φέρω;

Θα φέρετε το ένα από τα δύο, καθώς μοριοδοτείται μόνο 1 Σεμινάριο ή 1 Επιμόρφωση (ο τίτλος θα πρέπει να αναγράφει ότι είναι 7 μηνών και 300 ωρών και άνω).

Δεν έχω Πιστοποιητικό Γνώσης Η/Υ, αλλά έχω κάνει μαθήματα Πληροφορικής στο Παν/μιο;

Μπορώ να μοριοδοτηθώ με κάποιον τρόπο; ΝΑΙ. Θα προσκομίσετε μία Βεβαίωση από τη Σχολή σας, που να αναγράφει ότι έχετε παρακολουθήσει και έχετε εξεταστεί επιτυχώς σε 4 (και άνω) μαθήματα Πληροφορικής.

Μπορώ να μεταφράσω τους τίτλους ξένων γλωσσών όπου επιθυμώ;

ΟΧΙ. Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο ή από δικηγόρο.

Έχω ένα Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το 2018. Να σας το φέρω;

ΟΧΙ, το εν λόγω Πιστοποιητικό πρέπει να είναι τελευταίου 3μήνου.

Το παιδί μου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο. Πώς το αποδεικνύω;

Θα πρέπει να προσκομίσετε μία Βεβαίωση φοίτησης τελευταίου 3μήνου από το Πανεπιστήμιο.

Πρέπει να σας φέρω το παράβολο ή αντίγραφο του παραβόλου;

ΟΧΙ, το παράβολο αφορά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής σας στο ΑΣΕΠ. Δε χρειάζεται παράβολο για την κατάθεση των δικαιολογητικών σας σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Πρέπει να σας φέρω το παράβολο ή αντίγραφο του παραβόλου;

ΟΧΙ, το παράβολο αφορά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής σας στο ΑΣΕΠ. Δε χρειάζεται παράβολο για την κατάθεση των δικαιολογητικών σας σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

3

Θα παραλάβω απόδειξη κατάθεσης της αίτησής μου;

Ναι. Θα παραλάβετε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αίτησής σας.

Μόλις καταθέσω την αίτηση εμφανίζονται τα κριτήρια στον φάκελό μου στο ΟΠΣΥΔ;

Όχι αμέσως, θα εμφανιστούν μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η καταχώριση από τη Διεύθυνση.

Κάνω μεταπτυχιακό, αλλά θα το ολοκληρώσω μετά την παρέλευση της προθεσμίας. Μπορώ να καταθέσω βεβαίωση ότι παρακολουθώ το μεταπτυχιακό και να προσμετρηθεί;

Όχι. Θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό σας (αντίστοιχα οποιοδήποτε σεμινάριο κ.λπ.) για να καταχωριστεί στο ΟΠΣΥΔ.

Έχω δύο κλάδους περασμένους στο ΟΠΣΥΔ, ΠΕ70 και ΠΕ03. Υποβάλλω τα δικαιολογητικά μου και στην Α/θμια και στη Β/θμια; Όχι. Αν οι δύο κλάδοι εμφανίζονται κανονικά στο ΟΠΣΥΔ υποβάλλετε τα δικαιολογητικά σας σε μία Δ/νση είτε Α/θμιας είτε Β/θμιας.

Πήρα και δεύτερο πτυχίο με το οποίο εντάσσομαι στον κλάδο ΠΕ02.

Πώς μπορώ να προσθέσω τον κλάδο στο ΟΠΣΥΔ όπου εμφανίζεται μόνο ο αρχικός μου κλάδος ΠΕ60;

Θα υποβάλλετε το πτυχίο σας με την αίτηση και τα δικαιολογητικά σας σε Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκει ο νέος κλάδος που θέλετε να προσθέσετε. Δεν προσέρχεστε και σε Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης. Αν θέλετε να συμμετέχετε και στις δύο προκηρύξεις 1Γ/2019 και 2Γ/2019 θα πρέπει να υποβάλετε τα δικαιολογητικά σας με βάση την προθεσμία της πρώτης προκήρυξης, ήτοι έως 12/2/2020. Από εκεί και πέρα, η αίτηση ένταξής σας και στους αντίστοιχους πίνακες γίνεται στο ΑΣΕΠ.

Αντίστοιχα, αν ανήκετε ήδη σε κλάδο Β/θμιας και αποκτήσατε πτυχίο κλάδου Α/θμιας, υποβάλλετε το νέο σας πτυχίο μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά και την αίτησή σας σε Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών αν μπορεί να γίνει με ασφάλεια,...
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς σαν πιόνια  μιας χρήσης - Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη