Thumbnail
Ο νέος οργανισμός της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Άρθρον 1ο

Σκοπός της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι η αγωγή και η εκπαίδευση του λαού.

α) Με τη σύσταση Διδασκαλείων και Σχολείων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία θα λειτουργούν υπό τον διακριτικό τίτλο «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία».

β) Με την έκδοση βιβλίων κατάλληλων για την εκπαίδευση του λαού και με τη βράβευση συγγραφέων και μεταφραστών τέτοιων βιβλίων.

γ) Με βραβεία που ενισχύουν τη φιλοτιμία και την άμιλλα των διδασκομένων.

δ) Με τη βελτίωση της διδακτικής μεθόδου.

ε) Με την υποβοήθηση μεταπτυχιακών σπουδών εκπαιδευτικών που εργάζονται στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

στ) Με τη συνδρομή για σύσταση ή ενίσχυση σχολείων μη εξαρτωμένων από την Εταιρεία.

ζ) Με την παροχή επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς και σε άλλους κλάδους και ομάδες του πληθυσμού με τη δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) με αποκλειστικό αντικείμενο δράσης του Κ.Ε.Κ. την παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και συναφών με τη δραστηριότητα αυτή (με έρευνες/ μελέτες, ημερίδες, συνέδρια, εκπαιδευτικά βοηθήματα για τους καταρτιζόμενους, συμμετοχή σε ολοκληρωμένα προγράμματα, Κοινοτικές Πρωτοβουλίες, δράσεις προώθησης και υποστήριξης της απασχόλησης).

η) Με τη δραστηριοποίησή της ως φορέα «Διά βίου Εκπαίδευσης» σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

θ) Με τη δραστηριοποίησή της ως φορέα παροχής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Διαβάστε εδώ το Προεδρικό Διάταγμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Ένας αθέατος κίνδυνος: Το σχολείο να αρχίσει να λειτουργεί όχι με βάση τις ανάγκες των μαθητών του, αλλά με βάση το πώς θα «φαίνεται» στα δεδομένα.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος: το σχολείο να αρχίσει να λειτουργεί όχι με βάση τις ανάγκες των μαθητών του, αλλά με βάση το πώς θα «φαίνεται» στα δεδομένα....
Ένας αθέατος κίνδυνος: Το σχολείο να αρχίσει να λειτουργεί όχι με βάση τις ανάγκες των μαθητών του, αλλά με βάση το πώς θα «φαίνεται» στα δεδομένα.
εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»