Σε απογευματινές βάρδιες τα μαθήματα σχολείων του Κισσάμου
Λόγω τις επικινδυνότητας των κτιρίων - Παρεμβαίνει το υπουργείο Παιδείας για την επίλυση του προβλήματος

Σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων- το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, τα κτίρια των οποίων «επιβαρύνθηκαν από τη σεισμική δόνηση 6.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

Χθες, ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια, λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως αποφασίστηκε τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών - κοντέινερ.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αύριο Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές », καθώς και του δήμου Κισσάμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλέξης τσίπρας κρικρής
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην «ομάδα των 25» του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό στο νέο πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην «ομάδα των 25» του Αλέξη Τσίπρα
παιδειας
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Η Υπουργός επεσήμανε ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία