didaskalia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση του αιρετού ΠΥΣΔΕ Δράμας Θάνου Βάλλα - Καταγγέλλει του υπουργείο για αυθαίρετο ορισμό θέσεων στα Τμήματα Ένταξης

Συνάδελφοι, σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως  το ΠΥΣΔΕ Δράμας  με σκοπό να προσδιορίσει τα κενά οργανικών θέσεων σε Τμήματα Ένταξης σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να γίνουν διορισμοί στην Ειδική Αγωγή το 2020.

Το Υπουργείο δείχνει από την αρχή τις διαθέσεις του για περικοπές. Πριν καν γίνουν οι διορισμοί με μια ακατανόητη απόφαση υπονομεύει την όλη διαδικασία.

Ορίζει ότι στα Τ.Ε των σχολικών μονάδων της Βθμιας εκπαίδευσης στις οποίες φοιτούν έως 300 μαθητές, τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας ΠΕ03,ενώ στα Τ.Ε των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από 300 μαθητές, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 με διαγνωσμένη από αρμόδιο δημόσιο φορέα αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τοποθετούνται ένας εκπαιδευτικός ΠΕ02, ένας ΠΕ03 και ένας ΠΕ04.

Αυτή η παράλογη απόφαση αφήνει όλα τα Τ.Ε σε πολλούς νομούς  χωρίς κανέναν μόνιμο εκπαιδευτικό ΠΕ04,καθώς ελάχιστες σχολικές μονάδες πληρούν και τις δύο προϋποθέσεις. Άρα  την επόμενη χρονιά θα στηριχθούν πάλι σε αναπληρωτές ΠΕ04.

Είναι αδιανόητο να έχεις 14 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να μη δικαιούσαι σα σχολείο οργανική ΠΕ04.

Εκτός αυτού ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών προβλέπεται μόλις ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός. Και  εφόσον τα τμήματα ένταξης σπάνε στα δύο μόνο όταν έχουν 13 μαθητές , αυτό σημαίνει ότι σε ένα τμήμα με 12 παιδιά θα αναλογεί μόνο ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός και φυσικά κανένας συνάδελφος ΠΕ04!!

Πρόκειται για μία ακατανόητη απόφαση που πλήττει το χώρο της Ειδικής Αγωγής, ένα χώρο που αντί να λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή στήριξη, υπονομεύεται από την ίδια την  ηγεσία του Υπουργείου!!

Αντί να ενισχυθεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης απαξιώνεται και πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Το Υπουργείο δείχνει πρωτόγνωρη αναλγησία, αντιμετωπίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ως λογιστικές πράξεις σε ένα φύλλο excel!! Δεν του βγαίνουν οι πιστώσεις και αρχίζει τις εκπτώσεις.

Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος καθορισμού των οργανικών στα Τμήματα Ένταξης, αν το Υπουργείο νοιάζεται πραγματικά για τις ανάγκες τόσων παιδιών πανελλαδικά.

Αν δεν αλλάξει τότε το Υπουργείο θα είναι υπεύθυνο για όλες τις δυσλειτουργίες και  αδικίες που θα προκύψουν εις βάρος μαθητών και συναδέλφων από εδώ και πέρα!

 

ΘΑΝΟΣ ΒΑΛΛΑΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων