Καταγγελία εκπαιδευτικών Νέας Ιωνίας: Το παρασκήνιο πίσω από τα χαμόγελα για την επίσκεψη της Υπουργού
Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και οι πανηγυρισμοί της Δημάρχου. Την ίδια ώρα που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου βρίσκονται εκτεθειμένοι και καταπίνουν τη σκόνη με το τσουβάλι από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας, στο έργο του υπόγειου γκαράζ που προχωράει στο διπλανό οικόπεδο.

Μια καυστική ανακοίνωση που περιγράφει παραστατικά τον τρόπο που  αντιμετωπίζονται τα πιο απλά από τα προβλήματα της εκπαίδευσης με κρύψιμο "κάτω απο το χαλί", εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ.Σεφέρης σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της κ.Νίκης Κεραμέως σε δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Την Τρίτη 22/10 πραγματοποιήθηκε η «ξαφνική» και  «όλως τυχαία»  επίσκεψη της  Υπουργού Παιδείας στο 4ο  Δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας με την παρουσία μάλιστα της κ. Δημάρχου και του Δ/ντή Εκπ/σης Β΄Αθήνας. 

Μία μόνο  μέρα μετά από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας και την απόφασή του, μετά από απαίτηση του Συλλόγου Γονέων για την παύση των εργασιών στο διπλανό από το συγκεκριμένο σχολείο οικοδομικό τετράγωνο (150) μέχρι να παρθούν μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά τους, μόνο  τυχαία γεγονότα και «ευχάριστες εκπλήξεις» δεν μπορεί να χαρακτηριστούν.

Μια  επίσκεψη που κρατήθηκε κρυφή  για τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου εκπαιδευτικών, τους Δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης που από νωρίς βρίσκονταν στον πεζόδρομο έξω από το σχολείο με σκοπό να παρέμβουν στο διπλανό Ο.Τ. 150 αν ο εργολάβος ξεκινούσε τις χωματουργικές εργασίες, κόντρα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες μέχρις ότου παρθούν μέτρα ασφάλειας. (ΑΠΟΦΑΣΗ την οποία ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΟΤΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ).

Παρόλο που η δήμαρχος πέρασε μπροστά από τους συγκεντρωμένους με κατεύθυνση το γραφείο του Δ/ντή του 4ου Δημ. σχ., παρόλο που αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων είχε επισκεφτεί  νωρίτερα τον Δ/ντή  του σχολείου να τον ενημερώσει για τη χτεσινή(21/10)  απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, κανείς τους  «προφανώς» δεν ήξερε,  δεν άκουσε,  δεν είδε…. τίποτα για την επικείμενη πρωινή –πρωινή επίσκεψη.

Απαράδεκτες τακτικές, έλλειψη σεβασμού απέναντι σε γονείς, εκπαιδευτικούς και δημοτικούς συμβούλους, έπαρση και κοροϊδία. Αλήθεια τι είχαν να κρύψουν;

 Φοβήθηκαν φαίνεται μην ενοχληθεί η κ. υπουργός από τις διαμαρτυρίες των γονιών για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Για να καμουφλάρουν τα πραγματικά προβλήματα προβάλλοντας τις φωτογραφίες των παιδιών που δείχνουν ανέμελα και ευτυχισμένα για να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Αυτό ήθελαν με αυτή τη βρώμικη μέθοδο να μη μάθει ο κόσμος τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό μαρτυράει άλλωστε και το δελτίο τύπου στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή για το πρόβλημα που το προηγούμενο βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία γονέων υποχρέωσαν τη δήμαρχο χωρίς τη δική της ψήφο να σταματήσει το έργο.

Ενημερώθηκε η υπουργός για την επικινδυνότητα του μαντρότοιχου του σχολείου; Για την αποπνικτική σκόνη που κατακλύζει προαύλιο και αίθουσες διδασκαλίας; Για την ηχορύπανση από τις μπουλντόζες και τους εκσκαφείς; Για τα αποτελέσματα των εργασιών για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο διπλανό οικόπεδο; Δεσμεύτηκε για ενέργειες που θα προχωρήσει η ίδια ή δεν ενημερώθηκε καν γιατί δεν είναι δική της αρμοδιότητα και δεν έπρεπε να διασαλευτεί το καλό κλίμα της συνάντησης;

Η υπουργός πάλι, αν βασιστούμε στο Δ.Τ.,  γιατί ευχαρίστησε  τους εκπαιδευτικούς; Επειδή τους εξήγησε και τους έπεισε για την πολιτική της αδιοριστίας την τελευταία δεκαετία με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία όλης της χώρας;  Για την κοροϊδία ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέσεις τους με το χτύπημα του κουδουνιού ενώ τα κενά αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 10.000, παρ’ όλα τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που αντιγράφοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα;

Για τις απαράδεκτες και προκλητικές  δηλώσεις της πως θα τιμωρηθούν με αυστηρή ποινή οι αναπληρωτές που αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία;  (σε περιοχές, που όπως και η ίδια γνωρίζει, ο μισθός δεν μπορεί να καλύψει το υπέρογκο ενοίκιο που ζητούν ορισμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες).  Για τις χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων, τα ωρολόγια προγράμματα που συντάσσονται όπως-όπως με όποιους εκπαιδευτικούς περισσεύουν, που πολλές φορές καλούνται να διδάξουν μαθήματα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο;

Μήπως η δήμαρχος την ενημέρωσε για την έλλειψη αιθουσών στη προσχολική αγωγή στη Ν. Ιωνία και διεκδίκησε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη  στέγαση της σε σύγχρονα κτίρια ή τη διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή εκτελεί στο ακέραιο την πολιτική  των περικοπών και στεγάζει τα προνήπια όπως – όπως για να μη τη δυσαρεστήσει;

Πολιτική ηγεσία, δημοτική αρχή, προϊστάμενες αρχές με άκρα μυστικότητα  πραγματοποίησαν μια συνάντηση. Μπορεί να είναι ευχαριστημένοι. Ένα δεν ξέρουν. Δεν κρύφτηκαν από γονείς, εκπαιδευτικούς, δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικούς φορείς. Κρύβονται από τα προβλήματα που δημιούργησε αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που και οι ίδιοι υπηρετούν.

          Εμείς καλούμε γονείς , εκπαιδευτικούς , σωματεία να διεκδικήσουν ένα σχολείο για τα παιδιά μας  σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής μας και όχι  σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα