pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
υπουργείο_παιδείας

Με τη μεγάλη εισροή μεταναστευτικών πληθυσμών από την περίοδο 2015-2016 και μετά, οι ελληνικές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τεράστια πρόκληση να διαχειριστούν την υποδοχή και τη φιλοξενία – προσωρινή ή μόνιμη – σημαντικού αριθμού μεταναστών και προσφύγων. Πέρα από την καταγραφή του νεοεισερχόμενου πληθυσμού, οι αρχές έπρεπε να μεριμνήσουν άμεσα για τη στέγαση, την τροφή, και την ιατρική φροντίδα αυτών των ανθρώπων.

Βασική και άμεση ανάγκη δημιουργήθηκε και στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι αρκετές χιλιάδες μεταξύ των νεοεισερχόμενων ήταν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος (ΕΕΑ granted) με τίτλο ‘Συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά σχολεία‘, αναζητούνται έμπειροι και έμπειρες στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικοί για να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα να αναλάβει να καλλιεργήσει  τη δημοκρατική και συμπεριληπτική κουλτούρα ώστε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγόπουλων, να φοιτούν σε ένα ασφαλές συμπεριληπτικό σχολείο.

Προκήρυξη για προσλήψεις στα σχολεία

Αυτή την εβδομάδα άνοιξε μια πολύ σημαντική προκήρυξη για απασχόληση σε Ελληνικά Σχολεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και γενικότερα στη διαδικασία ενσωμάτωσης παιδιών προσφύγων σε περισσότερα από 150 ελληνικά σχολεία.

Το έργο θα ξεκινήσει το φετινό σχολικό έτος και θα διαρκέσει μέχρι το σχολικό έτος 2021-2022! Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί σε σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας.

Το τριετές πρόγραμμα  «Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ζητά έμπειρους επιμορφωτές και επιμορφώτριες για να υποστηρίξουν τους διευθυντές και τις διευθύντριες, τους εκπαιδευτικούς τα παιδιά και τους γονείς τους, στην ενίσχυση του δημοκρατικού σχολικού πολιτισμού.

Πέρα από τα βασικά πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών που πρέπει οι εκπαιδευτές να τεκμηριώσουν λαμβάνεται υπόψη και το σεμινάριο "Κατάρτιση στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)"

Το σεμινάριο εκτός του ότι προσμετράται στην προκήρυξη μοριοδοτεί με 2 μονάδες στις προσλήψεις εκπαιδευτικών 

Διαδικασία αίτησης

Οι υποψήφιοι για το μητρώο επιμορφωτών καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά:

1. Την σχετική αίτηση
2. Βιογραφικό σημείωμα σχετικό με τα απαιτούμενα προσόντα
3. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
4. Αντίγραφα τίτλων, βεβαιώσεων, εξωφύλλων σε μορφή pdf, που να τεκμηριώνουν τα κριτήρια επιλογής
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

http://www.theewc.org/Content/What-we-do/Integration-of-Refugee-Children-in-Greek-Schools/Calls

Μοριοδοτούμενη Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπ/ση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

Το Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονο μοριοδοτούμενο 7μηνο 408 ωρών επιμορφωτικό πρόγραμμα "Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο"(μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας).Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία  με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης GoLearn.

Το πρόγραμμα είναι 7 μηνών, 408 δηλαδή όπως ορίζει ο νόμος για διορισμούς - προσλήψεις.

Αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στην Ελλάδα το οποίο επιλέγουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, μόνιμοι, αδιόριστοι και αναπληρωτές. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ (είναι μέσα στα χρονικά πλαίσια όπου ζητήθηκε να γίνουν οι αιτήσεις πέρυσι και πρόπερσι)

Δεν έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις - Είναι ασύγχρονο.

Λαμβάνετε πιστοποιητικό επιμόρφωσης που αναγράφεται πάνω και η διάρκεια (από πότε έως πότε, 23/09/2019 - 23/04/2020)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

golearn
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

fysiki_agogi
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής προανήγγειλε ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν