Νέο Erasmus για το 3o Γυμνασιο Κιλκις
project: The love of reading

Επτά εταίροι (5 σχολεία και 2 Δημόσιες Βιβλιοθήκες) από 6 Ευρωπαικές χώρες συνθέτουν τα μέλη του νέου προγράμματος Erasmus+ που θα υλοποιήσει το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς ως συντονιστής και διαχειριστής του project με θέμα τη φιλαναγνωσία και τίτλο “The love of reading”.

To project έχει διάρκεια 3 έτη και συνολικό προυπολογισμό 205.000 € και αξιολογήθηκε με 90 στα 100 και άριστες βαθμολογίες σε όλα τα επιμέρους τμήματά του (εμπειρία εταίρων, οργάνωση του σχεδίου, καινοτομία ιδέας και δράσεων, προβλεπόμενη διάχυση). Στα πλαίσια του προγράμματος:

 1. θα διοργανωθούν 5 λέσχες φιλαναγνωσίας 1 σε κάθε σχολείο-εταίρο (Ελλάδα,Κύπρο,Ιταλία,Ισπανία,Τσεχία) για 5 διαφορετικές ενότητες σχετικές με θέματα που ενδιαφέρουν τους εφήβους.
 2. θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική βιβλιοθήκη 500  βιβλίων (στην Αγγλική γλώσσα) που θα διαθέσουν τα 5 σχολεία εταίροι. Διαχειρίστρια θα είναι η δημόσια βιβλιοθήκη της Οστράβα (Τσεχία).
 3. Μετά την ολοκλήρωση του project θα λειτουργήσει διαδικτυακή λέσχη φιλαναγνωσίας που θα συντονίζει η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Ιασίου (Ρουμανία).

Μέσω των καινοτόμων δράσεών του project “Τhe love of reading”  οι μαθητές :

  • θα αποκτήσουν ικανότητα στην κατανόηση κειμένων,
  • θα αναπτύξουν τη γλωσσική τους καλλιέργεια,
  • θα οξύνουν την κριτική τους σκέψη,
  • θα διευρύνουν τον συναισθηματικό τους κόσμο,
  • και θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να αγαπήσουν το βιβλίο και το σχολείο.

 

best of network

σχετικά άρθρα