Κεραμέως
Η κατάργηση του ασύλου στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ

Την πρόθεση της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο με το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης επανέλαβε με δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός συστήματος ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστήμια.

«Άμεσα στο πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης μας, θα υπάρχει διάταξη που θα καταργεί το άσυλο, δεν θα το τροποποιεί. Το άσυλο για εμάς δεν έχει θέση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως εφαρμόζεται σήμερα. Θα ισχύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ό,τι ακριβώς ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας. Θα μπορούν να επέμβουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο πανεπιστήμιο» είπε, προσθέτοντας πως η κοινωνία είναι πλέον ώριμη και επιζητά αυτή την αλλαγή.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η αστυνομία θα μπορεί να επέμβει στα πανεπιστήμια όπως γίνεται σε κάθε δημόσιο χώρο.

Επιπλέον προανήγγειλε ότι θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστήμια. «Υπάρχει μια σκέψη που θέλουμε να συζητήσουμε. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης εισόδου Ιδρύματα. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού που να μην υπάρχει έλεγχος», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

ΑΣΕΠ: Ο αριθμός των αιτήσεων στις προκηρύξεις 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019

Ν. Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε «βελτιωτικές κινήσεις» στο νέο εξεταστικό σύστημα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: «Διάλογοι Αρχιτεκτονικής - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών»
Παρουσίαση συλλογικού τόμου “ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης (2004-2024)” στην Αθήνα
Πολυτεχνείο Κρήτης: «Διάλογοι Αρχιτεκτονικής - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών»
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη για συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην Παιδεία: «Νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και κοινό συνέδριο στην Αθήνα το 2026»
Σοφία Ζαχαράκη: Διευρύνουμε και εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην Παιδεία – Νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και κοινό συνέδριο...
Σοφία Ζαχαράκη για συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην Παιδεία: «Νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και κοινό συνέδριο στην Αθήνα το 2026»
aeroplano-aerodromio-ypa-taksidi.jpg
Κίνδυνος επανάληψης μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Το παρωχημένο σύστημα επικοινωνιών της ΥΠΑ
Μπλακ άουτ στον αέρα: Τα παλιά συστήματα της ΥΠΑ απειλούν ξανά την ασφάλεια των πτήσεων
Κίνδυνος επανάληψης μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Το παρωχημένο σύστημα επικοινωνιών της ΥΠΑ