Τροποποιήσεις στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ανακοίνωσε η νέα υπουργός Παιδείας. Οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή θα γίνουν κανονικά, ωστόσο δεν δεσμεύθηκε για τις 10.500 στη γενική εκπαίδευση

Χρύσα Βαϊνανίδη

Τροποποιήσεις, ενδεχομένως μικρής κλίμακας, στο υπάρχον σύστημα εισαγωγής προανήγγειλε με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ η νέα υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι πρόθεση της ΝΔ είναι να κρατήσει το νέο εξεταστικό σύστημα για τους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στη Γ’ τάξη του Λυκείου προαναγγέλλοντας «βελτιοποιήσεις» σε ζητήματα όπως η διδακτέα και εξεταστέα ύλη. 

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η διδακτέα ύλη και έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να καλυφθεί, οπότε το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τροποποιήσεις, ενώ έκανε λόγο για τις «στρεβλώσεις» που υπάρχουν στο νέο σύστημα και οι οποίες χρήζουν βελτίωσης. 

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν» είπε, προσθέτοντας πως «δεν χρωστάνε κάτι τα παιδιά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Πρόθεση μας είναι να κρατήσουμε το ισχύον σύστημα αλλά να προβούμε σε κάποιες βελτιοποιήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ διαφωνεί και καταψήφισε το σύστημα Γαβρόγλου.

Την ίδια ώρα, ο «ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» περιλαμβάνεται μέσα στις «άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες» του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το σχετικό φάκελο που μοίρασε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός. Κάθε υπουργός παρέλαβε έναν αντίστοιχο φάκελο που περιλαμβάνει τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγραμματισμού με τις άμεσες πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Μόνιμοι διορισμοί

Για το ζήτημα των διορισμών, η Νίκη Κεραμέως τάχθηκε υπέρ του διορισμού των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.  «Οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή προχωρούν κανονικά. Έχουν ήδη δρομολογηθεί. Με αυτές τις προσλήψεις έχουμε συμφωνήσει επειδή υπάρχουν τρομακτικά κενά» είπε και ενημέρωσε ότι ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το ΑΣΕΠ προκειμένου να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Παρόλα αυτά δεν δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση των υπόλοιπων 10.500 μόνιμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση, σημειώνοντας πως πρόθεση της ΝΔ είναι πρώτα να χαρτογραφήσει τις ανάγκες και έπειτα να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

ΑΣΕΠ: Ο αριθμός των αιτήσεων στις προκηρύξεις 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019

Ν. Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε «βελτιωτικές κινήσεις» στο νέο εξεταστικό σύστημα

«Face control» για την είσοδο στα ΑΕΙ και κατάργηση του ασύλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

teacher daskalos
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 6 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό
Πανελλήνιες εξετάσεις - Διπλό μηχανογραφικό: Το μέτρο, που θεσμοθετήθηκε πριν από δύο έτη αλλά δεν εφαρμόστηκε, καταργεί το υπ. Παιδείας με νέα...
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό
Βιβλιοθήκη
Θεσσαλονίκη: Τρεις χιλιάδες βιβλία «έτοιμα να ταξιδέψουν» από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
«Τα βιβλία έτοιμα να ταξιδέψουν», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, από τις 12:00 έως τις 20:00, στην είσοδο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Θεσσαλονίκη: Τρεις χιλιάδες βιβλία «έτοιμα να ταξιδέψουν» από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη