Εποπτικές Ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές από το 1ο ΕΠΑΛ - ΕΚ Πύργου στο 3o Spoudase Festival
22-23 Ιουνίου 2019 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Υπάρχουν καθηγητές με μεράκι, μαθητές και σχολεία που καινοτομούν, και παρά τις αντίξοες συνθήκες φέρνουν την εκπαίδευση στο κατώφλι του μέλλοντος.

Ένα τέτοιο σχολείο είναι και το 1ο ΕΠΑΛ - ΕΚ Πύργου που συμμετέχει για δεύτερη φορά στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της Ελλάδας, το 3ο Spoudase Festival που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στις 22 και 23 Ιουνίου 2019

​Το σχολείο θα παρουσιάσει στους χιλιάδες επισκέπτες του 3ου Spoudase Festival τα παρακάτω διαδραστικά εκθέματα στον ένθετο θεματικό χώρο της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει καθιερωθεί στο Φεστιβάλ και θα φιλοξενήσει δεκάδες σχολεία και εκπαιδευτήρια απ'όλη την Ελλάδα.

Εδώ μπορείτε να δείτε το event στο Facebook, εδώ να δείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ, στο τέλος της σελίδας υπάρχει φόρμα, συμπληρώστε τα στοιχεία του σχολείου σας είτε για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας είτε για να προγραμματίσετε επίσκεψη.

Στην ένθετη κατηγορία "Κι όμως γυρίζει", το Spoudase Festival καλεί τις σχολικές μονάδες να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τα εκθέματά τους πάνω στις θετικές, τις θεωρητικές επιστήμες αλλά και γενικότερα τις δραστηριότητές τους στις νέες τεχνολογίες, τα πειράματά τους κ.α.

To Spoudase Festival επενδύει στην ανάδειξη όλων των δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, τους ανθρώπους και φορείς που πειραματίζονται και καινοτομούν, τοποθετώντας τις σπουδές στο  κατώφλι του μέλλοντος! 
400 εκθέτες ανάμεσά τους όλα τα Δημόσια Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας, Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα, Ιδρύματα, Επιστημονικές Ενώσεις και άλλοι φορείς τεχνολογίας, επιμόρφωσης και κατάρτισης θα βρίσκονται στο εκπαιδευτικό event της χρονιάς, όπου χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν με ελεύθερη είσοδο. Ελεύθερη είναι και η συμμετοχή στα Workshops και σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται δίνοντας βεβαιώσεις συμμετοχής και πιστοποιήσεις των δημόσιων Ιδρυμάτων.

Δείτε αναλυτικά τα εκθέματα που θα παρουσιάσει στο 3o Spoudase Festival το 1ο ΕΠΑΛ - ΕΚ Πύργου

Εποπτικές Ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές στο 1o EΠΑΛ Πύργου

1.Κατασκευή χυτής αντλίας νερού  

Παρουσίαση της χύτευσης, μιας τεχνικής μηχανουργικής κατεργασίας που όλο και λιγότεροι  γνωρίζουν τα μυστικά της.

Η διαδικασία της χύτευσης των τεσσάρων μερών μιας μονοβάθμιας αντλίας νερού έγινε με λειωμένο μέταλλο από το ιδιοκασκευασμενο καμίνι του σχολείου μας. 
Ακολούθησε η κατεργασία τους σε τόρνο φρέζα και η συναρμολόγηση της με μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου..

hyti_antlia_neroy_1o_epal_pyrgoy.jpg

2.Μαγνητικά τρένα υψηλών ταχυτήτων (550 km/h)

 Πρωτότυπες  εποπτικές ιδιοσυσκευές επίδειξης της ηλεκτροδυναμικής ανύψωσης και των τρεχόντων μαγνητικών κυμάτων καθώς και εφαρμογές τους στα  αιωρούμενα  λειτουργικά μοντέλα μας των  τρένων MAGLEV  

magnitika_trena_ypsilon_tahytiton.jpg

 Στιγμιοτυπα των δύο έργων

περισσότερα στοιχεία για τα μαγνητικά τρενα στο βιντεο μας

και για την χύτευση αντλίας

 

Δηλώστε ενδιαφέρον για  συμμετοχή στο Spoudase Festival στην παρακάτω φόρμα

 

https://forms.gle/L9XoaQMudS1EvyZc7

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα