Όλοι στην απεργία Δευτέρα  14/1
Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

 

 

 Όλοι στην απεργία Δευτέρα  14/1, στις προσυγκεντρώσεις και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 15:00 μμ στη Βουλή!

                                           Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!                   Να μην περάσει το προσοντολόγιο –λαιμητόμος/Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους διορισμούς τώρα! Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών/ Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές!  Όλοι στην απεργία Δευτέρα  14/1 (3ωρη από ΟΛΜΕ+3ωρη από Α ΈΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στις προσυγκεντρώσεις και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 15:00 μμ στη Βουλή! 

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη και μαχητική πανελλαδική διαδήλωση των σωματείων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, στις 11-01-19 και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βροντοφώναξαν ότι το νσχ για το προσοντολόγιο – λαιμητόμος των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δε θα περάσει. Ότι 10 χρόνια μνημονίων είναι αρκετά. Πρέπει να γίνουν μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε όλα τα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν κάθε χρόνο.                                                        

Καταγγέλλουμε τη σφοδρή καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στη διαδήλωση στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου, που χρησιμοποίησε Ματ, χημικά και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, η συνάδελφος Θ.Δρυμάλα και ο βουλευτής Γ. Δελής. Τα Υπουρ. Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον «υπέρμετρο ζήλο» των ΜΑΤ. Αποκρύπτουν με περισσή υποκρισία ότι χωρίς ΜΑΤ και κρατική καταστολή δεν περνάνε οι νόμοι και τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζουν από κοινού με ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.                                                                                  

Στηλιτεύουμε την παρελκυστική τακτική των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Η ΟΛΜΕ ακόμα και σήμερα δεν προκηρύσσει Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ. Αφαιρεί από τους συναδέλφους το δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους και «προχωρά» με τρίωρες στάσεις εργασίας. Δεν λένε ούτε μια λέξη για τα ανοιγμένα κεφάλια και τα σπασμένα ακουστικά τύμπανα των διαδηλωτών. Κατόπιν αυτού κάθε πρωτοβουλία των αναπληρωτών και μονίμων συναδέλφων που στοχεύει στην οργάνωση του αγώνα για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί είναι επιβεβλημένη.                                                                                                                                              

Η κοινή ανακοίνωση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, τονίζει: «καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών– προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο» και «κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων). Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».                                                                                                                          

Ως Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής(Περιστέρι) δηλώνουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να νικήσει, αν στηριχτεί στην ενότητα και την συσπείρωση των συναδέλφων, την συμμετοχή όλων και στην συλλογικότητα. Προκηρύσσουμε 3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας την Δευτέρα 14-01-2019 στις 08:00 έως 11:00, ώστε μαζί με την τρίωρη της ΟΛΜΕ 11:00 έως 14:00 να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και την  διαδήλωση της Δευτέρας στις 15:00, για να μην περάσει το νσχ λαιμητόμος, για να παλέψουμε για Δημόσια δωρεάν Παιδεία και δημοκρατικά σχολεία.

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

best of network

σχετικά άρθρα

Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λέμβος που τους μετέφερε
Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λέμβος που τους μετέφερε

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια μικρή λέμβος που μετέφερε μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας, μετέδωσε το...

Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λέμβος που τους μετέφερε
Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Αντ. Καλογερόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Reuters: Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Ένας πολύχρωμος κήπος γεμάτος αρώματα το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Ένας πολύχρωμος κήπος γεμάτος αρώματα το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Αθήνας βρίσκεται σε μια έκταση σχεδόν 3 στρεμμάτων, στον αριθμό 75 της Ιεράς Οδού. Ο λόγος για το...

Ένας πολύχρωμος κήπος γεμάτος αρώματα το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου