Ας αρχίσουμε χαλαρά …όλα τα΄ χε η Μαριορή
της Ολυμπίας Ζαραμπούκα

Λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα να ασχοληθούμε, βάζουμε και το κερασάκι στην τούρτα. Ο υπουργός μας δεν βλέπει τα κενά στα σχολεία, τις ελλείψεις της ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης, τις αλλοπρόσαλλες συμπληρώσεις ωραρίου, τις ελλιπείς υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς και μεταθέσεις κλπ κλπ κλπ, βλέπει όμως μέσα στα σπίτια μας, νοιάζεται για εμάς και θέλει να μας προσφέρει οικιακή γαλήνη και ασφάλεια. 

Ως άλλος Φρόιντ ή Γιουνγκ, ψυχανεμίστηκε την αιτία των καβγάδων στις οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας και θέλησε να δώσει λύση. Κύριοι, η κυριότερη αιτία της φασαρίας και διαφωνιών στις οικογένειες αυτές είναι το πρωινό ξύπνημα των παιδιών για το σχολείο. Εγώ θα το λύσω αυτό. Σχολείο από τις 9.00 και όχι από τα άγρια χαράματα. Παιδιά που θα μπορούν να ξενυχτήσουν λίγο παραπάνω και να αναπληρώσουν τον χαμένο ύπνο το πρωί, είναι πιο ευτυχισμένα και έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Τέρμα τα διάβασε, κοιμήσου, ξύπνααα. Τώρα ο Γαβρόγλου έχει τη λύση: Σχολείο από τις 9.00 και τέλος οι καβγάδες και επιπλέον μαθητές πιο δεκτικοί στη μάθηση.

 Προφανώς ο υπουργός μας μάλλον είναι μοσχαναθρεμμένος στις αριστοκρατικές συνοικίες της βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης, όπως δείχνει και το επώνυμό του και είχε και νταντά και γκουβερνάντα και οδηγό στην οικογένειά του. Αλλιώς δεν εξηγείται πως αγνοεί το γεγονός ότι η μέση ελληνική οικογένεια δεν τα διαθέτει. Εκτός αν έχει συνεννοηθεί από τα πριν με την εργοδοσία και τον ΣΕΒ και θα αναπληρώσει αυτός με κάποιο τρόπο την χαμένη από την εργασία μία ώρα το πρωί των ελλήνων εργαζομένων στο μαγγανοπήγαδο του ιδιωτικού τομέα. Μπορεί να ΄χει κάνει το κουμάντο του και να έβαλε στην άκρη τα απαιτούμενα κονδύλια από το ματωμένο υπερπλεόνασμα.

Αλλά όχι, συγχωρείστε με, έκανα λάθος, Δεν εννοεί ο υπουργός μας – ψυχοθεραπευτής μας ότι τα σχολεία θα ανοίγουν στις 9.00, τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 9.00. Τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8.00 και οι εκπαιδευτικοί θα είναι εκεί. Θα είναι εκεί για να υποδέχονται τα παιδιά που οι γονείς δεν θα μπορούν να τα φέρουν στις 9.00. Δηλαδή όπου φτωχός και η μοίρα του. Διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος.

Από την άλλη τώρα, πως θα απασχολούν τα αγουροξυπνημένα αυτά παιδιά οι εκπαιδευτικοί; Μα όπως με τον γνωστό τρόπο είναι εκτός από εκπαιδευτικοί και φροντιστές, σιτιστές, επιστάτες κλπ σε σχολεία παιδοφυλακτήρια θα είναι και διασκεδαστές. Να μια φαεινή ιδέα ψυχοθεραπείας. Θα προσφέρουν θέαμα στα παιδιά με διάφορα σκετς, ανέκδοτα και ιστοριούλες, μέχρι τα καμάρια μας να ξυπνήσουν για τα καλά και αφού έρθουν και οι χορτασμένοι από ύπνο συμμαθητές τους, όλοι μαζί να είναι πανέτοιμοι να δεχθούν τη διδασκαλία των μαθημάτων απαλλαγμένα κιόλας από τους καθημερινούς καβγάδες στο σπίτι, που προκαλεί η αγρύπνια.

Εγώ θα πρότεινα να σοβαρευτούμε. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν τεράστια προβλήματα που η κρίση προκάλεσε, αυτά είναι η αιτία των καβγάδων και όχι η ώρα έναρξης των μαθημάτων. Ας δει ο υπουργός μας πως μπορεί να τα απαλύνει με δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών για όλους, υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση παντού, δασκάλους ειδικής αγωγής όπου χρειάζεται και όχι με τσιγγουνιές και μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών.

Τότε θα δει ο υπουργός μας ότι ως ώρα έναρξης μαθημάτων είναι ό,τι πρέπει η ογδόη πρωινή και οι αιτίες των καβγάδων άλλες. Ας αφήσει στο πλάι τη δημιουργία εντυπώσεων και επικίνδυνων συνειρμών πως ένα μέρος των καβγάδων οφείλεται και στο σχολείο και όχι αποκλειστικά στην κακιά μοίρα που μας επιφύλαξε ο καιρός των μνημονίων.

Πάντως σε ένα έχει δίκιο ο υπουργός όσο μας προσφέρει ποιοτικό ύπνο τόσο πιο εύκολα θα περνάν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Ας μην αλλάξουμε πλευρό.

σχετικά άρθρα

Κατέρρευσε ο πατέρας του Μακρή: "Πέθαναν και τα 2 παιδιά μου μπροστά μου"
Κατέρρευσε ο πατέρας του Μακρή: "Πέθαναν και τα 2 παιδιά μου μπροστά μου"
Δίπλα στην αδελφή του ετάφη ο Γιάννης Μακρής στην Αυστραλία. Ο πατέρας του μίλησε για την απώλεια του γιου του σε αυστραλιανή εφημερίδα, ενώ η...
Κατέρρευσε ο πατέρας του Μακρή: "Πέθαναν και τα 2 παιδιά μου μπροστά μου"
Οι Προσωρινοί Κατάλογοι Εκπαίδευσης 300 νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου ΤΠΕ
Οι Προσωρινοί Κατάλογοι Εκπαίδευσης 300 νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου ΤΠΕ
Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε. και καταρτίστηκαν οι Προσωρινοί Κατάλογοι
Οι Προσωρινοί Κατάλογοι Εκπαίδευσης 300 νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου ΤΠΕ