Πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων Συντονιστών στον κλάδο της αειφορίας με τη μοριοδότηση του Διδασκαλείου των υποψηφίων της ΠΕ
Πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στον κλάδο της ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ με τη μοριοδότηση του ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ των υποψηφίων της Α/θμιας

.Σύμφωνα με το νόμο 4547/2018 (ΦΕΚ 102, τ. Α΄/ 12-06-2018), για το συγκεκριμένο  κλάδο μπορούν να είναι υποψήφιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από ειδικότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο,  (Άρθρο 24, Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής, Παράγραφος 2, υποπερίπτωση γγ), ο τίτλος διδασκαλείου εκπαίδευσης μοριοδοτείται με 3 μονάδες.

Το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπως είναι γνωστό, έχει ως μοναδική αποστολή τη μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο θεσμός της συγκεκριμένης μετεκπαίδευσης με διετή φοίτηση, αφορά μόνο σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς των πρώην Παιδαγωγικών Ακαδημιών και των Σχολών Νηπιαγωγών καθώς και πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Αντίστοιχος θεσμός της συγκεκριμένης μετεκπαίδευσης ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για τους εκπαιδευτικούς της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ.

Στις παρούσες κρίσεις, ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία επιλέγονται εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων (Άρθρο 22, Προϋποθέσεις επιλογής) της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και ανεξάρτητα από ειδικότητα και με βάση τα προαναφερθέντα δημιουργείται πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων.

Με βάση λοιπόν το νόμο, οι υποψήφιοι της πρωτοβάθμιας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα κατά 3 μονάδες το οποίο είναι ανυπέρβλητο και αντιβαίνει στην ισότιμη αντιμετώπιση.

Το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το ζήτημα και να δώσει δίκαιη λύση.

 

σχετικά άρθρα

Δικαστική προσφυγή των εκπαιδευτικών για τη διεκδίκηση των δώρων
Δικαστική προσφυγή των εκπαιδευτικών για τη διεκδίκηση των δώρων
Μαζικά οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν την αίτηση με την οποία ζητούν πίσω τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας
Δικαστική προσφυγή των εκπαιδευτικών για τη διεκδίκηση των δώρων