Τραγικό! Έφυγε από τη ζωή, πρόωρα, ο καθηγητής, αιρετός του ΚΥΣΔΕ, Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Εκπαίδευση 0

Πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων Συντονιστών στον κλάδο της αειφορίας με τη μοριοδότηση του Διδασκαλείου των υποψηφίων της ΠΕ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στον κλάδο της ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ με τη μοριοδότηση του ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ των υποψηφίων της Α/θμιας

.Σύμφωνα με το νόμο 4547/2018 (ΦΕΚ 102, τ. Α΄/ 12-06-2018), για το συγκεκριμένο  κλάδο μπορούν να είναι υποψήφιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από ειδικότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο,  (Άρθρο 24, Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής, Παράγραφος 2, υποπερίπτωση γγ), ο τίτλος διδασκαλείου εκπαίδευσης μοριοδοτείται με 3 μονάδες.

Το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπως είναι γνωστό, έχει ως μοναδική αποστολή τη μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο θεσμός της συγκεκριμένης μετεκπαίδευσης με διετή φοίτηση, αφορά μόνο σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς των πρώην Παιδαγωγικών Ακαδημιών και των Σχολών Νηπιαγωγών καθώς και πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Αντίστοιχος θεσμός της συγκεκριμένης μετεκπαίδευσης ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για τους εκπαιδευτικούς της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ.

Στις παρούσες κρίσεις, ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία επιλέγονται εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων (Άρθρο 22, Προϋποθέσεις επιλογής) της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και ανεξάρτητα από ειδικότητα και με βάση τα προαναφερθέντα δημιουργείται πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων.

Με βάση λοιπόν το νόμο, οι υποψήφιοι της πρωτοβάθμιας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα κατά 3 μονάδες το οποίο είναι ανυπέρβλητο και αντιβαίνει στην ισότιμη αντιμετώπιση.

Το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το ζήτημα και να δώσει δίκαιη λύση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Διορισμοί 5.487 εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι προσκλήσεις (ΦΕΚ)

Κορωνησία: Ένα πανέμορφο νησί που πάτε και με αυτοκίνητο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση