Καλωσορίζουμε το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής στο 2o Spoudase Festival που θα παρουσιάσει τα εκθέματά του
Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής συμμετέχει στο 2ο Spoudase Festival στην Τεχνόπολη 19 & 20 Μαϊου

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής ιδρύθηκε το 1999. Τα Ε.Κ. (Εργαστηριακά Κέντρα) αποτελούν δομή της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχουν αυτοτελή διοικητική δομή στην λειτουργία τους ως σχολικές μονάδες και είναι ο χώρος που οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ (Επαγγελματικά Λύκεια), των Σ.Ε.Κ. (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) και των Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) της περιοχής διδάσκονται τα εργαστηριακά τους μαθήματα και ασκούνται πάνω σε πραγματικά αντικείμενα, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες.

Το σχολείο μας, 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) εξυπηρετεί τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ραφήνας και Εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας.

Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) θα παρουσιάσει στους  χιλιάδες επισκέπτες του Spoudase Festival τα παρακάτω διαδραστικά εκθέματα στον ένθετο θεματικό χώρο της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμίας Εκπαίδευσης που υπάρχει από φέτος στο Φεστιβάλ και θα φιλοξενήσει 70 σχολεία και εκπαιδευτήρια απ'όλη την Ελλάδα.

Πράσινη Πόλη

Στο έργο με τίτλο "Πράσινη Πόλη" θα παρουσιάζεται σε μακέτα η διαχείριση της πράσινης ενέργειας που παράγεται από ανεμογεννήτριες, ηλιακά πάνελ και άλλες μορφές φιλικές προς το περιβάλλον.

Το καινοτόμο στο συγκεκριμένο έργο είναι η αποθήκευση της ενέργειας που περισσεύει και η αξιοποίησή της όταν η ενέργεια που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης.

Για την υλοποίηση του έργου συνεργάστηκαν οι εξής τομείς: Τομέας Πληροφορικής, Ηλεκτρολογικός Τομέας, Μηχανολογικός Τομέας και Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Αντικεραυνική προστασία κτηρίων

Στο έργο με τίτλο "Αντικεραυνική προστασία κτηρίων" θα παρουσιάζεται σε μακέτα με κτήρια η εφαρμογή του αλεξικέραυνου τύπου franklin (για κτήρια μικρών διαστάσεων) και του αλεξικέραυνου κλωβού faraday (για κτίρια μεγάλης επιφάνειας)

Για να δηλώσετε συμμετοχή ως σχολείο ή φορέας στο Spoudase Festival μπείτε εδώ

- Για να δείτε το event στο Facebook και να κάνετε join μπείτε εδώ
- Ακολουθήστε εδώ την σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Στελέχη εκπαίδευσης: Μύθος το «αξιοκρατικό σύστημα επιλογής»
Στελέχη εκπαίδευσης: Μύθος το «αξιοκρατικό σύστημα επιλογής»
Οι Βασικές θέσεις-προτάσεις της Ένωσης Διευθυντών για την επιλογή στελεχών. O αντίλογος στην αξιολόγηση της ποσοτικοποίησης – μέτρησης της...
Στελέχη εκπαίδευσης: Μύθος το «αξιοκρατικό σύστημα επιλογής»
Νηπιαγωγεία: Εγκύκλιος για εγγραφές από 4 ετών - Από 1η έως 20 Μαρτίου
Νηπιαγωγεία: Εγκύκλιος για εγγραφές από 4 ετών - Από 1η έως 20 Μαρτίου
Εγκύκλιος Μακρή για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία- Από το σχολικό έτος 2021-2022 η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων ετών γίνεται...
Νηπιαγωγεία: Εγκύκλιος για εγγραφές από 4 ετών - Από 1η έως 20 Μαρτίου