Thumbnail
Πανηγυρισμοί κ συνθήματα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο για την αθώωση των 12 φοιτητών του Φυσικού

Η πρώτη μετά τη δικτατορία δίκη φοιτητών λόγω συνδικαλιστικής δράσης διεξήχθη σήμερα Τρίτη στο Ηράκλειο με 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης να κάθονται στο εδώλιο, έξι χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις κατά του Νόμου Διαμαντοπούλου. 

Οι 12 φοιτητές στοχοποιήθηκαν από μερίδα καθηγητών του Τμήματός τους καθώς συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνέλευσης στις 11 Οκτωβρίου 2011.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Μάριος Διονέλλης η αιτία της διαμαρτυρίας των φοιτητών ήταν η απόφαση των  καθηγητών τους να τους «τιμωρήσουν» για την κατάληψη που είχαν πραγματοποιήσει λίγες μέρες νωρίτερα στο πλαίσιο των πανελλαδικών φοιτητικών κινητοποιήσεων εναντίον του συγκεκριμένου νόμου.

Οι καταλήψεις συνέπεσαν με την εξεταστική περίοδο και παρόλο που σε όλα τα πανεπιστήμια ορίστηκε νέα εξεταστική για τα μαθήματα του εξαμήνου, στο Φυσικό Κρήτης οι καθηγητές αποφάσισαν να μην οριστούν νέες ημερομηνίες και οι φοιτητές να χάσουν το εξάμηνό τους.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επικράτησε ένταση με περίπου 400 φοιτητές να αποκλείουν για αρκετές ώρες την αίθουσα της συνέλευσης των καθηγητών. Οι καθηγητές κάλεσαν την αστυνομία ενώ κατόπιν, με συνεχείς αναφορές τους στην Εισαγγελία Ηρακλείου οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης, κάνοντας λόγο για κατάσταση «ομηρείας», στην οποία τους υπέβαλαν οι φοιτητές τους.  

Οι καθηγητές υπέδειξαν 12 εκ των 400 φοιτητών στους οποίους ασκήθηκε δίωξη με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και απόπειρας παράνομης βίας. Οι 11 από τους 12 φοιτητές τιμωρήθηκαν και εντός του Πανεπιστημίου με πειθαρχική ποινή στέρησης ενός επιπλέον εξαμήνου, εκτός από αυτό που έχασαν τελικά όλοι οι φοιτητές του Τμήματος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τα δικαστήρια, οι 12 φοιτητές αθώώθηκαν από κάθε κατηγορία  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apodixi
Γιατί οι αποδείξεις δεν έχουν θέση στο αυτοκίνητό σου
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά η απλή συνήθεια να αφήνουμε αποδείξεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη απ’...
Γιατί οι αποδείξεις δεν έχουν θέση στο αυτοκίνητό σου