Thumbnail
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκπ/κών  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 13/12 το 5οΔ.Σχ. Κερατσινίου και το Δ. Σχολείο Νέου Ικονίου, άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στη δομή του Σχιστού, προκειμένου να φοιτήσουν και φέτος στα απογευματινά τμήματα (ΔΥΕΠ) που ξεκίνησαν πέρυσι τη λειτουργία τους. Εκεί- δίπλα στους μαθητές και στους συναδέλφους- βρισκόταν και ο Σύλλογός μας, αλλά και εκπαιδευτικοί από συλλόγους του Πειραιά.

      Η χαρά όλων μας ήταν διάχυτη, καθώς βλέπαμε τα χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών των παιδιών, παιδιών βασανισμένων από τον πόλεμο και την προσφυγιά που κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα στη μόρφωση, όπως άλλωστε σε κανένα παιδί.

      Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μην εκφράσουμε την αντίθεσή μαςγια την καθυστέρηση της έναρξης των τμημάτων ΔΥΕΠ, αφού και φέτος χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για να ξεκινήσουν να λειτουργούν, αλλά και για την επιλογή του Υπουργείου να συνεχίσει και φέτος τα απογευματινά τμήματα, αγνοώντας το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ομαλή ένταξη των παιδιών στα πρωϊνά τμήματα των σχολείων μας, όπου θα έχουν το πλεονέκτημα της συνεκπαίδευσης με συνομήλικά τους παιδιά.

       Παρά τις δυσκολίες αυτές, δεν μπορούμε να μη δηλώσουμε την ικανοποίησή μας που τα προσφυγόπουλα ξεκίνησαν να έρχονται στα σχολεία μας και δηλώνουμε ότι, όπως και πέρυσι, θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο, αλλά και δίπλα στους συναδέλφους μας στις ΔΥΕΠ, και απέναντι σε όποια φωνή ξενοφοβίας και ρατσισμού προσπαθήσει να υψωθεί.Δεν ξεχνάμε ότι οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων έχουν να αντιμετωπίσουν « καταγγελίες» και  κλήθηκαν σε απολογία για την εκπαίδευση των μικρών προσφυγόπουλων την περσινή χρονιά. Καταγγελίες  που έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα των παιδιών για τη μόρφωση, το σεβασμό και την αποδοχή στο διαφορετικό, όπως ακριβώς οφείλει και προστατεύει η εκπαιδευτική κοινότητα.

 Είμαστε στο πλευρό των παιδιών και των συναδέλφων

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς  εμπλοκή ΜΚΟ,  με απόλυτη ευθύνη του κράτους με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτιά
Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δυο νεαροί για την φωτιά στο Γηροκομειό - Τι δηλώνουν οι συνήγοροι
Ο 25χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του μετά από τέσσερις ώρες, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε ο 21χρονος φίλος του
Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δυο νεαροί για την φωτιά στο Γηροκομειό - Τι δηλώνουν οι συνήγοροι
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 8.823 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης - Όλα τα ονόματα
Μόνιμοι διορισμοί 8.823 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής...
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 8.823 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης - Όλα τα ονόματα