Thumbnail
Εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τη δυνατότητα απασχόλησης Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης ιδιαίτερων αναγκών στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ή όταν κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης μαθητών, φέρνει Διάταξη που εντάσσεται στο νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν με απόσπαση μόνιμων μελών Ε.Ε.Π. ή  και με πρόσληψη αναπληρωτών μελών Ε.Ε.Π.

Πιο συγκεκριμένα, η διατάξη αναφέρει:

«1.β. Μέλη Ε.Ε.Π. που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών μπορεί να ασκούν καθήκοντα σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ή κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης μαθητών.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα καθήκοντα των ανωτέρω μελών Ε.Ε.Π. στις σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Με όμοια απόφαση καθορίζονται κατά περίπτωση οι σχολικές μονάδες και η χρονική διάρκεια της στήριξης, καθώς και ο αριθμός και οι κλάδοι (ΠΕ 23 ή ΠΕ 30) των απαιτούμενων μελών Ε.Ε.Π. ανά σχολική μονάδα.

Η άσκηση καθηκόντων των μελών Ε.Ε.Π. σύμφωνα με τα ανωτέρω υλοποιείται: α) με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης περί επέκτασης της άσκησης καθηκόντων τους σύμφωνα με την παρ.1, β) με απόσπαση μόνιμων μελών Ε.Ε.Π. ή γ) με πρόσληψη αναπληρωτών μελών Ε.Ε.Π.. Οι ανωτέρω παρεμβάσεις στήριξης μπορεί να υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται, εν όλω ή εν μέρει, από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γροθιές συγκρούονται με χρώματα στις σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Η Κίνα ζητά την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο και διαμηνύει ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αυτοαναγορεύεται σε παγκόσμια αστυνομία»
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Κυρανάκης
Παραδοχή Κυρανάκη για αεροδρόμια: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, το γνωρίζουμε»
«Αυτά παραλάβαμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας των αεροδρομίων
Παραδοχή Κυρανάκη για αεροδρόμια: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, το γνωρίζουμε»
ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους ή προκειμένου για μουσικούς αναγνωρισμένου ταλέντου, το 15ο...
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής