Thumbnail
Γραμματέας Διοίκησης

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που απαντάει σε σχετικά ερωτήματα που έγιναν στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σχετικά με το πρόγραμμα Κολύμβησης στα σχολεία

Οι  σχολικές μονάδες της χώρας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης, μπορούν να απευθύνονται στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων τους οι οποίες ανάλογα με τις διαθέσιμες διαδρομές των κολυμβητηρίων θα καταρτίζουν και το οριστικό πρόγραμμα. (ημέρες, ώρες, τρίμηνα).

Οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής αναλαμβάνουν την οργάνωση, προγραμματισμό, εποπτεία και αξιολόγηση της υλοποίησης του αντικείμενου της Κολύμβησης.Επιπρόσθετα, καθορίζουν το ωράριο των  μονίμων καθηγητών ΠΕ 11 και των προσληφθέντων Πτυχιούχων Φυσικής αγωγής που θα διδάξουν το αντικείμενο της Κολύμβησης στο/α επιλεγμένα κολυμβητήριο/α  της οικείας Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης .

Σύμφωνα με την αρ. 24001/2013 ΚΥΑ  που αφορά «Μεταφορά μαθητών Δημόσιων σχολείων από τις  Περιφέρειες», οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 1.200 μέτρων από τα κολυμβητήρια δύνανται να μετακινούνται χωρίς μεταφορικό μέσο.

Κάθε τμήμα θα συνοδεύεται από  τον Εκπαιδευτικό  Φυσικής Αγωγής. Δύναται  να συνοδεύσει το τμήμα και δεύτερος  Εκπαιδευτικός  με απόφαση του Διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων .Ο/Οι συνοδός/οι  θα είναι υπεύθυνος/οι για τη συνοδεία και την εποπτεία των μαθητών/τριών μέσα στα αποδυτήρια. Ο Εκπαιδευτικός ΠΕ11 θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης.  Στην ομάδα διδασκόντων του αντικειμένου της κολύμβησης, έχει προβλεφθεί η παρουσία  εκπαιδευτικού αντιθέτου φύλου.  Όσον αφορά στο κόστος εξοπλισμού για τη συμμετοχή στο μάθημα, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που διαθέτουν (κάθε είδους μαγιό, μπουρνούζι η πετσέτα, σαγιονάρες, σκουφάκι). Σε περίπτωση αδυναμίας του μαθητή/τριας να έχει σκουφάκι, το κολυμβητήριο δύναται να  το παρέχει.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι το  αντικείμενο της κολύμβησης εντάσσεται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και ως εκ τούτου η μετακίνηση από και προς το κολυμβητήριο  καθώς και η συμμετοχή  στη διδασκαλία του αντικείμενου της κολύμβησης δεν επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τους γονείς- κηδεμόνες  των μαθητών/τριών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Βλάσης
Ο Κώστας Βλάσης Υφυπουργός Παιδείας στο alfavita.gr: "Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων"
ΆΡΘΡΟ του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Βλάση στο alfavita.gr για την «11η Σεπτεμβρίου, την "Πρωτοχρονιά" της εκπαιδευτικής κοινότητας»
Ο Κώστας Βλάσης Υφυπουργός Παιδείας στο alfavita.gr: "Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων"
τεχνητή νοημοσύνη
1ο Επιστημονικό-Παιδαγωγικό Συνέδριο: «Εκπαίδευση και Νέα Ψηφιακή Πραγματικότητα-Τεχνητή Νοημοσύνη»

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο...

1ο Επιστημονικό-Παιδαγωγικό Συνέδριο: «Εκπαίδευση και Νέα Ψηφιακή Πραγματικότητα-Τεχνητή Νοημοσύνη»
PATRON
Πανεπιστήμιο Πατρών: Φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών - Θέατρο, μουσική και εκθέσεις
Το φεστιβάλ συνδυάζει μουσική, θέατρο, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, αστρονομικές παρατηρήσεις και ξεναγήσεις σε σημαντικά τοπόσημα,...
Πανεπιστήμιο Πατρών: Φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών - Θέατρο, μουσική και εκθέσεις