Thumbnail
Για να συμμετέχουν στο διάλογο της κυβέρνησης

Με μόνο 15 ΕΛΜΕ υπέρ του διαλόγου, από τις 68 που ψήφισαν στην τελευταία ΓΣ των Προέδρων θεωρεί ότι νομιμοποιείται η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, να συμμετέχει στη φιέστα «εθνικού διαλόγου» της κυβέρνησης.

Σε ψηφοφορία της ΓΣ προέδρων (27/02/2016), τέθηκε ψήφισμα κατά του κυβερνητικού διαλόγου που είχε υπογραφεί αρχικά από 31 ΕΛΜΕ. Σε σύνολο 68 ΕΛΜΕ καταμετρήθηκαν 34 ΕΛΜΕ κατά του διαλόγου, 15 ΕΛΜΕ υπέρ και 19 ΕΛΜΕ λευκό. Σε αυτό το αποτέλεσμα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δέχτηκε να συνυπολογιστούν οι ψήφοι προέδρων ΕΛΜΕ που είχαν αποχωρήσει (Μαγνησίας, Κικλίς) και δεν ήταν κατά του διαλόγου, παραβλέποντας ότι είχαν αποχωρήσει κι άλλοι πρόεδροι που υπέγραφαν το ψήφισμα κατά του διαλόγου (Ευρυτανίας, Ηλείας). Πρόεδρος ΕΛΜΕ (Γ Αθήνας) ψήφισε λευκό ενώ η απόφαση του σωματείου του ήταν για απόρριψη του κυβερνητικού διαλόγου. Παρόλα τα μαγειρέματα επειδή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν οριακό  και υπήρχαν ενστάσεις, πρόεδρος και γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ διέλυσαν τη ΓΣ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο ΔΣ.

Ο γενικός γραμματέας μάλιστα, της ΟΛΜΕ, βιάστηκε κατόπιν τούτων να ανακοινώσει στο ESOS ότι «η ΓΣ των προέδρων ενέκρινε τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, στο διάλογο, απορρίπτοντας ψήφισμα των παρατάξεων ΠΑΜΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ». Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, καθώς το ψήφισμα είχε κατατεθεί από 31 ΕΛΜΕ μετά από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και ΔΣ. Βγαίνοντας κυβερνητικότερος της κυβέρνησης στην υπεράσπιση της επιλογής του διαλόγου και ταυτίζοντας τις αποφάσεις ΓΣ και ΔΣ των ΕΛΜΕ με συγκεκριμένες παρατάξεις. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την τακτική.

Κατόπιν τούτων το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν νομιμοποιείται να συμμετέχει στον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης επικυρώνοντας τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί. Στο βαθμό που το κάνει, δρα πραξικοπηματικά απέναντι στον κλάδο, τα δικαιώματα και τις διαδικασίες του. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα επιμείνει στη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών και μορφωτικών δικαιωμάτων σε σύγκρουση με την αντιλαική πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.

Όχι στο θέατρο διαλόγου. Τη συναίνεσή μας στο «φόνο» του λαού μας και της εκπαίδευσης  δεν θα την έχετε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Οργανωμένα! Αποφασιστικά!

Δημήτρης Καρυώτης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Α Δυτικής Αττικής (Θριάσιο – Μεγαρίδα - Ειδυλλία)

Γιάννης Σαμοίλης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου Φυλής

Δημήτρης Κοταρίδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ε Αθήνας

Μαυρέλης Μάκης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου

Αντώνης Πέττας, πρόεδρος ΕΛΜΕ Γ Δυτικής Αττικής

Γιάννης Λαθήρας, πρόεδρος Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Βασίλης Λιόντος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων

Τάκης Διαμαντίδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Σάμου

Βασίλης Πετράκης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ικαρίας- Φούρνων

Χαρά Νίκα, πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υποψήφιοι στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο «εκλογές» με ψηφοδέλτια έκπληξη – Ποια ονόματα κλειδώνουν
Πυρετός προετοιμασίας στο ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης – Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη παίρνουν το «πράσινο φως»
ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο «εκλογές» με ψηφοδέλτια έκπληξη – Ποια ονόματα κλειδώνουν
Ζάππειο Μέγαρο
Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας;
Ο Αυγουστιάτικος νυχτερινός ουρανός, κατάστικτος από αστέρια στον καθαρότατο Αττικό ουρανό, προσφέρει αφορμές για στοχασμούς και για ονειροπολήσεις
Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας;
Ιατρική σχολή Αθηνών
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
ΙΣΑ, φοιτητές ιατρικής και νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεση απόσυρση της ρύθμισης που «κόβει» τις σπουδές για στράτευση
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη
New York Times: Το Ιράν ετοιμάζεται για την επίθεση των ΗΠΑ - Οι οδηγίες Χαμενεΐ, τα σχέδια διαδοχής και η μετακίνηση των βαλλιστικών πυραύλων
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη