Εκπαίδευση 0

Σχετικά με την Εγκύκλιο Ειδικής Αγωγής - Οι αλλαγές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βασίλης Βούγιας

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας, η Εγκύκλιος των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. θα εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού πρώτα γίνει τροποποίηση στη διατύπωση του ποσοστού αναπηρίας, “…από 80%”, ώστε να περιλαμβάνεται και ο έχων 80% αναπηρία και αφού συμπεριληφθεί στα απαραίτητα δικαιολογητικά και η άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, μετά τις προβλέψεις του σχετικού Π.Δ.

Κατά τα λοιπά η Εγκύκλιος θα είναι όμοια με την περσινή, χωρίς Ενιαίο Πίνακα (αναβάλλεται για του χρόνου) και οι αιτήσεις θα γίνονται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως πέρσι.

Επίσης, πιθανά και σήμερα, να υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η σύσταση της Επιτροπής του Ι.Ε.Π., η οποία θα εξετάζει τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4186/2013. Για το Πολυνομοσχέδιο, το επονομαζόμενο και “κουρελού” ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Η θητεία των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα φαινόμενα και εκτός απροόπτου παρατείνεται έως 31/12/2015. Τέλος οι γνωστοί 3 Άξονες των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ έχουν παύσει να υφίστανται, από τη στιγμή που τα Προγράμματα αυτά έχουν κατευθυνθεί στις 13 Περιφέρειες της χώρας, οπότε και η κατανομή των προσλήψεων θα αλλάξει ριζικώς την καινούργια χρονιά.

Βασίλης Βούγιας

Πηγή: seepea-stella.blogspot.gr

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση