Στην βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών «Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» ως αναφορά για το πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης.
Στην επιστολή των εν λόγω συλλόγων εκπαιδευτικών, απαιτείται άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και την κάλυψη όλων των εγκεκριμένων πιστώσεων για την παράλληλη στήριξη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε με την παράθεση στοιχείων για τις πιστώσεις που εγκρίθηκαν για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ έκανε αναφορά στις προσλήψεις που έγιναν στην Αθμια Ηρακλείπου οι οποίες φτάνουν τις 78 ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής.
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην διαδικασία που διενεργήθηκε στο παραλεθόν για διεξαγωγή ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής, όπου τονίζεται πως ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αναστολής της διαδικασίας για την διεξαγωγή του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom