Thumbnail
Προσοχή! αν χρησιμοποιείτε συνδέσεις μέσω τηλεφώνου προς το ΠΣΔ 

Αν και οι συνδέσεις μέσω τηλεφώνου (PSTN/ISDN) είναι πλέον ξεπερασμένες, ενδέχεται κάποιοι εκπαιδευτικοί να συνδέονται ακόμη στο διαδίκτυο μέσω του ΠΣΔ με τέτοιες συνδέσεις.

Το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο προχωρά σταδιακά στον περιορισμό τον κόμβων πρόσβασης στο δίκτυο του μέσω τηλεφωνικών ή γραμμών ISDN με κατάργηση των κόμβων που συντηρεί σε κάθε νομό.
Με την  κατάργηση των κόμβων σε κάθε νομό  οι χρήστες που πιθανόν συνδέονται με χρήση σύνδεσης μέσω τηλέφωνου ( ή ISDN) θα χρεώνονται πλέον με αυξημένα κόστη σύνδεσης σύμφωνα με  τα τιμολόγια υπερτοπικής πρόσβασης του  Περιοχικού Αριθμού Κλήσης (ΠΕΑΚ). 

Η χρέωση αυτή  σύμφωνα με τα τιμολόγια του ΟΤΕ είναι:

  • 0,076 € ανά λεπτό  (δηλαδή 4,56 € ανά ώρα ) για τις ώρες 8 πμ έως 22μμ δηλαδή 4,56 €

  • 0,8856 ανά ώρα  για τις ώρες 22:00μμ έως 8:00πμ

Εφιστούμε την προσοχή σας, αν χρησιμοποιείτε σύνδεση μέσω τηλεφώνου, για να μην δεχτείτε  υπέρογκους λογαριασμούς, από τη χρήση της σύνδεσης στο δίκτυο μέσω τηλεφώνου.

Οι λόγοι  αυτής της εξέλιξης συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

  • Η μέθοδος πρόσβασης στο δίκτυο μέσω επιλεγόμενων γραμμών είναι πλέον παρωχημένη, δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και έχει αντικατασταθεί από σύγχρονες τεχνολογίες πρόσβασης με  πιο διαδεδομένη τηνADSL, αλλά και άλλες υπηρεσίες πρόσβασης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

  • Ο περιορισμός του κόστους  και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου μας.

  • Η μικρή χρήση της  υπηρεσίας dialup που δεν δικαιολογεί οικονομικά την λειτουργία σημείων πρόσβασης και εξοπλισμού σε 51 σημεία.  Η υπηρεσία dialup χρησιμοποιείται από  ελάχιστους χρήστες και μάλλον περιστασιακά όπως προκύπτει από τα στατιστικά χρήσης των συνδέσεων.

H συγκεκριμένη αλλαγή επηρεάζει μόνο τους χρήστες του Πανελλήνιο Σχολικού Δικτύου (εκπαιδευτική κοινότητα) που συνεχίζει να κάνει χρήση της dial-up υπηρεσίας από το σπίτι ή όσα σχολεία δε διαθέτουν ακόμα κύκλωμα από Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Οι σχολικές και διοικητικές μονάδες που κάνουν χρήση της υπηρεσίας ADSL ή άλλου είδους υπηρεσία διασύνδεσης δεν επηρεάζονται. Επίσης δεν υπάρχει καμιά επίπτωση στα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών στις οποίες δεν παρέχεται ADSL και  τα οποία  συνδέονται με χρήση τέτοιων γραμμών (PSTN/ISDN)  που έχουν τοποθετηθεί από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Τέλος σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε  πρόθεση του ΟΤΕ είναι η αντικατάσταση των Συνδρομητικών Αγροτικών Ραδιοδικτύων (ΣΑΡ) τα οποία βρίσκονται σε αρκετά απομακρυσμένα σημεία ανά την Ελλάδα με νέα τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει τη χρήση πρόσβασης τύπου ADSL. Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας αριθμός Σχολικών Μονάδων της περιφέρειας που αδυνατεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο με ευρυζωνική πρόσβαση.

Πηγή: sch.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsanta_sholeio
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
Επιστολή μητέρας, γονέων ολόκληρου τμήματος και του συλλόγου Γονέων του 11ου ΔΣ Χανίων: «Δεν υπάρχει υπομονή πια, μόνο αγανάκτηση»!
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
ipourgiko_simvoulio
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Τι αποκαλύπτουν οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB για τη δημοτικότητα, τις απώλειες και τα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζονται
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες