Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει, αν και οι γονείς έχουν καταθέσει αιτήσεις από το Σεπτέμβριο!

Αν και τη φετινή χρονιά οι διεργασίες για την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια ξεκίνησαν αρκετά νωρίς και οι γονείς κλήθηκαν αρχικά τον Ιούνιο να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παρόλα αυτά και ενώ ο Ιανουάριος τελείωσε το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.Να αναφέρουμε ότι εκτός από την αρχική πρόσκληση των γονέων με νέο δελτίο Τύπου το Υπουργείο γνωστοποιούσε στους γονείς ότι όσοι δεν υπέβαλαν αίτηση τον Ιούνιο, μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσω των οικείων Γυμνασίων.

Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί καινοτόμα δράση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ. Από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 51.000.000 ευρώ ενώ για το 2013 οι εγκεκριμένες πιστώσεις ανέρχονταν σε 6.661.000 ευρώ.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ για την οργάνωση της ενισχυτικής διδασκαλίας στις 25 Νοεμβρίου. Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση προς τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας έχει μεγάλη ζήτηση καθώς λίγοι είναι οι γονείς που αποφασίζουν να στείλουν σε φροντιστήρια τα παιδιά τους στο γυμνάσιο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την περσινή χρονιά παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Απρίλιο μόνο σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα οι μαθητές ξεπέρασαν τους 10.000.

Συνολικά το 2013 δημιουργήθηκαν 5.696 τμήματα και χιλιάδες μαθητές  ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Φέτος το ενδιαφέρον των μαθητών παραμένει υψηλός γεγονός που αποδεικνύεται από τις 47.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί.

Εκτός από τους χιλιάδες μαθητές που περιμένουν την έναρξη του προγράμματος υπάρχουν και χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί φιλόλογοι, μαθηματικοί και άλλες ειδικότητες που αναμένουν τη σχετική πρόσκληση για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Όπως έγραψε το news.gr οι θέσεις που θα προσφέρει το πρόγραμμα ανέρχονται, μετά από κάποιες μειώσεις, σε 1.400 περίπου.  Η σχετική πρόσκληση αναμένει την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί και να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frikes-ithaki
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στον Δήμο Ιθάκης – Ανοίγουν τέσσερις θέσεις εργασίας
Ευκαιρίες απασχόλησης για οδηγούς και προσωπικό καθαριότητας στο νησί του Οδυσσέα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στον Δήμο Ιθάκης – Ανοίγουν τέσσερις θέσεις εργασίας
συνταξεις
Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών
Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει
Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: «Αυλαία» αύριο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Τα μαθήματα της Δευτέρας
Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία ολοκληρώνεται το βασικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια - Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα...
Πανελλήνιες 2026: «Αυλαία» αύριο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Τα μαθήματα της Δευτέρας