Thumbnail
Ελήφθη και η σχετική άδεια από τις αρχές

Ένα τεράστιο μπαλόνι που παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ σαν οργισμένο μωρό θα πετά πάνω από το Λονδίνο στη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη βρετανική πρωτεύουσα, αφού έλαβε τη σχετική έγκριση από τις αρχές, αναφέρει το BBC.

Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την Παρασκευή 13 Ιουλίου στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Έπειτα από εκστρατεία συγκεντρώθηκαν 18.000 λίρες (20.300 ευρώ) για το μπαλόνι με ήλιο ύψους έξι μέτρων, το οποίο παρουσιάζει τον Τραμπ σαν «ένα οργισμένο μωρό με ευαίσθητο εγωισμό και μικρά χεράκια».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έδωσε άδεια να πετάει αυτό το μπαλόνι πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα επί δύο ώρες την ημέρα της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Λίο Μάρεϊ που είχε την ιδέα για το τεράστιο μπαλόνι δήλωσε: «Ο Τραμπ πραγματικά φαίνεται να σιχαίνεται όταν τον κοροϊδέουν. Οπότε όταν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζει πως όλη η Βρετανία τον περιφρονεί και γελά εις βάρος του».

«Γι’ αυτό τον λόγο μια ομάδα ανθρώπων συμβάλαμε και συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για να έχουμε ένα μπαλόνι ύψους έξι μέτρων (…) να πετά στον ουρανό πάνω από την πλατεία του Κοινοβουλίου στη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ», πρόσθεσε ο Μάρεϊ.

Ευτυχώς, σχολίασε, το δημαρχείο «ανακάλυψε ξανά την αίσθηση του χιούμορ, το Μωρό Τραμπ θα πετάξει».

Ανακοίνωση της δημαρχίας του Λονδίνου αναφέρει ότι «στηρίζει το δικαίωμα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες και κατανοεί ότι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Σύμφωνα με ακτιβιστές, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούσαν να δοθεί άδεια στο μπαλόνι. Ωστόσο χρειάζεται τώρα και η άδεια της πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, αλλά και της αστυνομίας.

Ο Μαξ Γουέικφιλντ, ένας από τους διοργανωτές της πρωτότυπης διαμαρτυρίας, δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξοι πως θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες άδειες».

Ο αρχικός στόχος συγκέντρωσης χρημάτων ήταν οι 1.000 λίρες (1.130 ευρώ), όμως το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μόλις σε 24 ώρες. Τα επιπλέον χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να στέλνεται το μπαλόνι σε «παγκόσμια περιοδεία» και να «στοιχειώνει» τον Τραμπ όπου πηγαίνει, τόνισε ο Γουέικφιλντ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητα
Υποχρεωτική η ετήσια έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από ΚΤΕΟ
Τέλος η έκδοση από συνεργεία – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ποιες είναι οι κυρώσεις για τους οδηγούς
Υποχρεωτική η ετήσια έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από ΚΤΕΟ
Εκπαιδευτικοί
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου καταγγέλλει αντιπαιδαγωγικές πρακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας,...
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Γιάννη Παναγόπουλου
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
Οικονομική έρευνα για την περιουσία του Γιάννης Παναγόπουλος – Δέσμευση λογαριασμών και υπόνοιες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών