Thumbnail

Ο Παναγιώτης Φασούλας έγραψε έχει γραφτεί με χρυσά γραμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα της καλαθοσφαίρισης. Σήμερα έκανε ακόμα ένα βήμα καθώς μπήκε ι στο Hall of Fame της FIBA. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που θα το καταφέρει, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007.

Ο βετεράνος σέντερ είπε αντίο στην ενεργό δράση το 1999, όταν ήταν 36 ετών.

Κατέκτησε τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, έχοντας μετάλλια και διακρίσεις και με την Εθνική μας ομάδα.

Ο Φασούλας μπήκε στο Hall of Fame μαζί με τους Χακίμ Ολάζουον (Νιγηρία/ΗΠΑ), Μανουέλ Ράγα (Μεξικό), Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο (Ισπανία), Μισέλ Τιμς (η γυναικεία παρουσία από την Αυστραλία), Χόρχε Καναβέσι (προπονητής Αργεντινή), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ (Ισπανία) και Ντέιβιντ Στερν (ΗΠΑ), τον επί μία 30ετία (1984-2014) κομισάριο του ΝΒΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι από σήμερα μέλος του Hall of Fame της FIBA λαμβάνοντας μια τεράστια τιμή για την σπουδαία καριέρα του.
Αυτή του η διάκριση αποτελεί μεγάλη τιμή και για τον Ολυμπιακό, του οποίου τίμησε τη φανέλα από το 1993 έως και το 1999.

Η “αράχνη” κατέκτησε ως παίκτης του Θρύλου συνολικά εφτά τίτλους. Τέσσερα πρωταθλήματα (1994, 1995, 1996, 1997) , δύο κύπελλα Ελλάδος (1994, 1997) και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (1997), ενώ συμμετείχε σε τέσσερα Φάιναλ Φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγχαίρει τον Παναγιώτη Φασούλα για την είσοδο του στο Hall of Fame της FIBA που αποτελεί τη σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του, αναλογιζόμενοι ότι είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής μετά τον μεγάλο Νίκο Γκάλη που λαμβάνει αυτή τη διάκριση»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα