Thumbnail
Δείτε τους πίνακες

Στις 19 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης και Μουσικών Σχολείων.

Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας 92.850 εκπαιδευτικοί για πρώτη φορά μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και 52.451 ως ωρομίσθιοι, εξοικονομώντας χρόνο και αποφεύγοντας την πολύωρη αναμονή στις ουρές που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί που επωφελήθηκαν της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων καθώς και οι Διευθύνσεις αποσυμφορήθηκαν από μια διαδικασία που απασχολούσε πολλούς υπαλλήλους.

Ήταν άλλο ένα χτύπημα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη γραφειοκρατία, το τρίτο κατά σειρά, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις αποσπάσεις και την κατάργηση των 350.000 πιστοποιητικών γεννήσεως για τις εγγραφές των μαθητών.

Όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων και τις ειδικότητες, πενταψήφιο αριθμό αιτήσεων είχαμε για τους φιλολόγους (21.942), τους δασκάλους (13.450) και τους νηπιαγωγούς (11.123).

Επίσης μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ61, ΠΕ71, των κλάδων ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50, του  κλάδου ΠΕ11.01 (καθηγητών φυσικής Αγωγής ΕΑΕ) και των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης) όλων των ειδικοτήτων με τον ισχύοντα κωδικό τους να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους οικείους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016 -2017 και δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη από τους εν λόγω πίνακες.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΠΣΥΔ

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων: "Οι πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών κατανέμονται ως εξής: 15000 ΕΣΠΑ(ενδεχομένως +600) , 3000 τακτικού προϋπολογισμού και 3000 ΠΔΕ, με το σημαντικό εδώ το ότι το ΕΣΠΑ καλύπτει και θέσεις στο πρωινό πλέον και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην κατανομή κονδυλίων ανά περιοχή. Ο στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα στις 10/9 έτσι ώστε να γίνει ενας μεγάλος αριθμός προσλήψεων (70-80%). Στη φάση του Σεπτεμβρίου σχεδιάζεται να βρίσκονται και οι Τ. Υ. ενώ τότε θα απορροφηθεί και το 60% της παράλληλης στήριξης, με το υπόλοιπο 40% να πάει σε μία ή δύο το πολύ φάσεις. Επαναλαμβάνουμε πως το ότι υπάρχουν οι πιστώσεις δε σημαίνει ανάλογες προσλήψεις. Με τον νέο τύπο σχολείου και τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία  θα έχουμε λιγότερες 3600 προσλήψεις στην Α/βάθμια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Υπουργείου. Η πρόθεση και διάθεση όμως, όπως ειπώθηκε σήμερα, είναι να δουλέψουν όσοι δούλεψαν πέρυσι και αυτό, απ ό,τι φαίνεται, θα γίνει μέσα απ τις δράσεις για το προσφυγικό, το οποίο θα αφορά  περίπου 30000 ανήλικους, σύμφωνα με σημερινές μας εκτιμήσεις."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαράκη
Νέο ΕΠΑΛ στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας: Στα εγκαίνια η Σ. Ζαχαράκη
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε το νέο σχολείο που ανοίγει δρόμους εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης για κρατούμενους
Νέο ΕΠΑΛ στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας: Στα εγκαίνια η Σ. Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας
Εγγραφές επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια - Οδηγίες για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και υποψηφίους με σοβαρή πάθηση
Οδηγίες για την υποβολή δικαιολογητικών και την εγγραφή επιτυχόντων, συμπεριλαμβανομένων υποψηφίων με σοβαρή πάθηση, στα ΑΕΙ και ΑΕΑ για το...
Εγγραφές επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια - Οδηγίες για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και υποψηφίους με σοβαρή πάθηση