Thumbnail
ΜΑΣ: Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό

 

 

Δελτίο Τύπου

Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς. Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!

Όλοι στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ το Σάββατο 26/1, 11πμ στην Ομόνοια!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την συγκυβέρνηση που έβγαλε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, προχώρησε στην επίταξη των απεργώνκαι έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ.

Με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απαντά η κυβέρνηση σε όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όποιον παλεύει για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια. Οι δυνάμεις καταστολής, οι αποφάσεις των δικαστηρίων, η βρώμικη επίθεση από τα  ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων αξιοποιούνται για να συκοφαντηθούν και τσακιστούν οι αγώνες των εργαζομένων.

Δε θα τους περάσει! Απέναντι τους πρέπει να βρουν τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα του λαϊκού κινήματος, κάθε εργαζόμενου, φοιτητή και σπουδαστή.

Είμαστε στο πλευρό των απεργών, αντιπαλεύουμε την ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, κάνει τους φοιτητές πελάτες στο πανεπιστήμιο–επιχείρηση και στέλνει τους νέους μαζικά στην ανεργία ή στα προγράμματα της σύγχρονης σκλαβιάς.

Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού και όχι των πολυεθνικών.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν αποφασιστικά την επίταξη και να απαιτήσουν την άρση της. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τοΣάββατο, 26 Γενάρη  στην Ομόνοια, ώρα 11πμ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hpa_foithtes
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επέμβαση αστυνομικών κατά φοιτητών στο UCLA - Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες - Δείτε Live
Εισβολή της αστυνομίας στο UCLA - Οι αστυνομικοί ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επέμβαση αστυνομικών κατά φοιτητών στο UCLA - Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες - Δείτε Live