Thumbnail

 

«τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα»

Από τις πρώτες μέρες  της απεργίας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ήταν φανερό πως το πέπλο της σιωπής και της κινηματικής άπνοιας μόνο έτσι μπορούσε να σκιστεί, να μετατεθεί η ατζέντα απ’ το σάπιο πολιτικό προσωπικό στους κοινωνικούς αγώνες και στην ταξική πάλη, το μόνο δρόμο για την ανατροπή και τη νίκη της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

          Η απεργία διαρκείας στο ΜΕΤΡΟ είναι φανερό πως μπορούσε να γίνει ο ατμός που θ’ ανοίξει το καπάκι μιας γενικευμένης κοινωνικής έκρηξης, γιατί αμφισβήτησε τον πυρήνα της πολιτικής που καταληστεύει τους εργαζόμενους και απαίτησε, συνακόλουθα, την  ανατροπή της κυβέρνησης και της βάρβαρης πολιτικής της .

           Η επίταξη των εργαζομένων, ο τηλεοπτικός κανιβαλισμός των καθεστωτικών μέσων μαζικής προπαγάνδας, οι δικαστές και οι δικαστικές αποφάσεις της «Δικαιοσύνης» του ΔΝΤ, τα ΜΑΤ και η άγρια καταστολή, η τρομοκρατία και το καθεστώς φόβου που διαχέεται εναντίον των ηρωικών απεργών, δεν είναι  τίποτε άλλο παρά όψεις της Χούντας που κυβερνά. Το μήνυμα σε α΄ ενικό του  Αντώνιου του Μεγάλου του Βλοσυρού, επικεφαλής της κυβερνητικής χούντας, είναι σαφές: μη τολμήσει κανείς να κουνηθεί! ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ! Αυτή την ναπολεόντεια έπαρση την επέτρεψε η ξεπουλημένη  συνδικαλιστική καμαρίλα και η απογοήτευση με το φόβο που κατάφεραν να  κυριαρχήσουν στα λαϊκά στρώματα.

            Έτσι η κυβέρνηση των τριών προχωρά ακάθεκτη και χωρίς αντίσταση στον ολισθηρό και ολοκληρωτικό δρόμο της φασιστικής καταστολής των αγώνων, γιατί αντιλαμβάνεται πως από αυτούς τους αγώνες και τη γενίκευσή τους κινδυνεύει πραγματικά και όχι από τις προανακριτικές επιτροπές, τις λίστες, τις δημοσκοπήσεις και τις διασπειρόμενες αυταπάτες για βελούδινες εκλογικές ανατροπές. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι στο ερώτημα «ή αυτοί ή εμείς», τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, αυτοί όχι μόνο τα σαρώνουν όλα, αλλά έχουν αλυσοδέσει ακόμα και τα εγγόνια μας!  

         Απ’ την άλλη όλοι, μα όλοι, σκίζουν τα ρούχα τους για την καταπάτηση του ιερού δικαιώματος της απεργίας!!! Αριστερά κόμματα (εντός, εκτός κι επί τα αυτά) ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικές «ριζοσπαστικές» παρατάξεις,   μα όλοι!!! Ανερυθρίαστα και ξετσίπωτα! Με την ίδια ξετσιπωσιά μιλούν για αλληλεγγύη και για ηρωικούς απεργούς του ΜΕΤΡΟ και με την ίδια αθλιότητα δεν κήρυξαν ούτε μια από τις προσφιλείς τους 24ωρες σήμερα για να αντισταθούν και να  αποτρέψουν την επιστράτευση και την  κατάργηση του μόνου και αυτονόητου τρόπου που έχουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν : την ΑΠΕΡΓΙΑ! ΄Οταν κάθε χρόνο βαράνε στον αέρα 5-6   24ωρες για το θεαθήναι!  Γι’ αυτό λοιπόν, είναι φανερό πως δε φτάνει το κύμα συμπόνιας και αλληλεγγύης στους απεργούς των ΜΜΜ. Το εργατικό κίνημα δε μπορεί να «καθαρίσει» με ψηφίσματα καταδίκης και συμπαράστασης ούτε με συμβολικές 24ωρες ή 48ωρες απεργίες αλληλεγγύης.

               Τούτη την ώρα η «εξέγερση», «τα πανεργατικά μέτωπα», οι «παλλαϊκοί ξεσηκωμοί» δε μπορεί να μένουν στα αζήτητα, στα συρτάρια της συνδικαλιστικής χαρτούρας–κούφια λόγια του αέρα και μάλιστα την πιο κρίσιμη στιγμή, τώρα που απαιτείται να γενικευτεί η απεργιακή σπίθα με απεργία διαρκείας και λουκέτο παντού για να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.

             Αυτή την ευθύνη καλούνται να αναλάβουν τώρα σωματεία, σύλλογοι, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες. Ο κόσμος της μαχόμενης εκπαίδευσης και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να το επιβάλλουν, ξεκινώντας από τους συλλόγους, τα σωματεία τους, τις Γ.Σ παραμερίζοντας τις υποταγμένες ηγεσίες και τις αμετανόητες ιδεοληψίες του συνδικαλιστικού κατεστημένου από όλο το φάσμα για κατά καθήκον συμβολικούς «αγώνες» αλληλεγγύης. Πριν ο ζόφος και ο τρόμος επικρατήσουν,

Η μόνη αλληλεγγύη σε όσους απεργούν

ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ,

να ανατρέψουμε τη χούντα της Κυβέρνησης – ΕΕ & ΔΝΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βραβεία μαθητών
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
Ποιοι μαθητές πήραν το χρυσό, το αργυρό και τα χάλκινα μετάλλια στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
viasmos
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών
O 50χρονος ασχολείται με τη μουσική και δίδασκε στο παιδί μουσική και με αυτό το πρόσχημα έβρισκε την ευκαιρία να βρεθεί πολλές στιγμές μόνος μαζί του
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών