Thumbnail
Ανοιχτό άφησε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Jean Claude Juncker, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχτεί ακόμη ένα δανειακό πακέτο.
Ανοιχτό άφησε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Jean Claude Juncker, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχτεί ακόμη ένα δανειακό πακέτο.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο MNI, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε πως την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου του 2012 η Ελλάδα είχε βρεθεί κοντά στο ενδεχόμενο εξόδου από το Ευρώ. 
 
Επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΟΟΣΑ οτι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει "σε κάποια χρόνια από τώρα", και οτι είναι κρίσιμο η ΕΕ να συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα. 
 
Ο ίδιος θεωρεί "ανεύθυνο" να ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ δήλωσε πως είναι νωρίς για να πουμε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο 2015 - 2016, χωρίς όμως να αποκλείει και το ενδεχόμενο. 
 
Υπογράμισε επίσης οτι οι γερμανικές τράπεζες βοηθούν τους πλούσιους Έλληνες να φοροδιαφεύγουν. 
 
Σχολίασε πως η φοροδιαφυγή και η διαφθορά ισχύουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, καθώς και ότι όλα τα κράτη-μέλη του ευρώ θα πρέπει να δώσουν λίστες με τους Έλληνες καταθέτες. «Εάν η Ελλάδα ζητήσει λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο, εγώ θα τη δώσω», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Μακάριος Λαζαρίδης δείχνει το πτυχίο του σε εκπομπή
Μακάριος Λαζαρίδης: Το ρεσιτάλ αλαζονείας του «ωραίου» και όχι «τεμπέλη Αριστερού»
Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται για την κυβέρνηση η παραμονή του Μακάριου Λαζαρίδη, μετά τις αποκαλύψεις για τον διορισμό του ως «ειδικού επιστήμονα» το...
Μακάριος Λαζαρίδης: Το ρεσιτάλ αλαζονείας του «ωραίου» και όχι «τεμπέλη Αριστερού»
παπαδομαρκάκης
Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό - Εγκύκλιος με διευκρινίσεις
Η εγκύκλιος εξειδικεύει το άρθρο 84 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό - Εγκύκλιος με διευκρινίσεις