Thumbnail
Στην πύλη του εργοστασίου για 14η μέρα βρίσκονται σήμερα οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών. Αποφασισμένοι να μη λυγίσουν, παρά τις δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία είναι εξαφανισμένη τις τελευταίες μέρες και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι δέχονται την ηθική συμπαράσταση των σωματείων του κλάδου και όχι μόνο.

 

Στην πύλη του εργοστασίου για 14η μέρα βρίσκονται σήμερα οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών. Αποφασισμένοι να μη λυγίσουν, παρά τις δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία είναι εξαφανισμένη τις τελευταίες μέρες και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι δέχονται την ηθική συμπαράσταση των σωματείων του κλάδου και όχι μόνο.
 
«Τα ψέματα έχουν τελειώσει», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα Αθηνών, Ανδρ. Σώρης, μιλώντας στο «Ρ». «Ολα τα παιδιά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, διότι είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε». Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας με τους εργαζόμενους, η εταιρεία ξεκαθάρισε πως πρώτα θα «καλύψει» άλλες υποχρεώσεις που έχει και στη συνέχεια θα δώσει κάποια χρήματα στους εργαζόμενους, χωρίς να υπάρχει καμιά συγκεκριμένη δέσμευση. Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.
 
Χτες το πρωί στην πύλη του εργοστασίου βρέθηκε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του. «Η εργατική τάξη ενιαία πρέπει να αντιμετωπίζει την επίθεση και ενιαία πρέπει να την απαντά», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στους εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ, καλώντας, ταυτόχρονα, τους εργαζόμενους του κλάδου να δείξουν εμπράκτως την υλική και ηθική αλληλεγγύη τους στους εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ.
 
Αργότερα, τη συμπαράστασή του στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ εξέφρασε και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Ν. Αχαΐας. Με ανακοίνωσή του τονίζει ανάμεσα στα άλλα: «Καλούμε τους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ να μη φοβούνται, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και την ομοσπονδία με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσουμε την πάλη μας μπροστά στα δύσκολα που έρχονται, ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να αφαιρέσει τα δικαιώματά μας. Ενας για όλους και όλοι για έναν».
 
Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνει συναδελφικό χαιρετισμό στους εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, τονίζοντας: «Συνάδελφοι κρατάτε γερά, το δίκιο είναι με το μέρος σας και εμείς είμαστε μαζί σας!».
 
Τις προηγούμενες μέρες την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο της Αττικής, καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές της ευρύτερης περιοχής των Λιοσίων, όπου και βρίσκεται το εργοστάσιο.
 
Ριζοσπάστης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

laptop_pc_woman_proslipseis.jpg
«Βόμβα» στην αγορά εργασίας: Η λίστα με τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν από φέτος έως το 2035
Τεχνητή νοημοσύνη, πράσινη ενέργεια και παγκοσμιοποίηση αλλάζουν τα πάντα τη δεκαετία 2025 με 2035 – Ποιοι θα βγάλουν τα «μεγάλα λεφτά» και ποιοι θα...
«Βόμβα» στην αγορά εργασίας: Η λίστα με τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν από φέτος έως το 2035
EKPAIDEYTIKOS
Διευθυντές σχολείων “χτυπούν καμπανάκι” σε δήμαρχο για τα σχολεία
Η επιστολή αναδεικνύει κρίσιμα ζητήματα λειτουργικής δυσλειτουργίας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία.
Διευθυντές σχολείων “χτυπούν καμπανάκι” σε δήμαρχο για τα σχολεία
μουσικό
Χωρίς εκπαιδευτικούς μουσικής 1.000 σχολεία - 545 οργανικά κενά παραμένουν ακάλυπτα – Ζητούνται άμεσοι μόνιμοι διορισμοί
Στον αέρα η μουσική παιδεία στα δημοτικά – 92% των θέσεων χωρίς κάλυψη
Χωρίς εκπαιδευτικούς μουσικής 1.000 σχολεία - 545 οργανικά κενά παραμένουν ακάλυπτα – Ζητούνται άμεσοι μόνιμοι διορισμοί