Thumbnail
Τα σκάνδαλα διαφθοράς δεν είναι μόνο υπόθεση του ευρωπαϊκού Νότου, όπως αποδεικνύεται διαρκώς από νέες υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

Τα σκάνδαλα διαφθοράς δεν είναι μόνο υπόθεση του ευρωπαϊκού Νότου, όπως αποδεικνύεται διαρκώς από νέες υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
 
Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ πήρε η εταιρεία των Φιλελευθέρων από την κυβέρνηση της Μέρκελ
 
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ το τελευταίο «κρούσμα» η αποκάλυψη ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε αναθέσει την εκτύπωση διαφόρων ενημερωτικών φυλλαδίων για διάφορα, κυρίως επιστημονικά θέματα, σε εκδοτικό οίκο, το 50% των μετοχών του οποίου ανήκει στους Φιλελεύθερους.
 
Οι εκδόσεις Universum είχαν αναλάβει για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των υπουργείων δεκάδες μικρές και μεγάλες δουλειές, που στο σύνολό τους ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της κυβέρνησης Μέρκελ. Μόνο το υπουργείο Οικονομικών είχε παραγγείλει στον εκδοτικό οίκο το 2011 εκπαιδευτικό υλικό αξίας 252.000 ευρώ.
 
Από την πλευρά του το υπουργείο Αμυνας είχε κάνει παραγγελίες ύψους 354.000 ευρώ. «Υπάρχει σαφώς η υποψία ότι βοηθήθηκε ένας αδύναμος κυβερνητικός εταίρος» δήλωσε ο Κλάους Ερνστ, βουλευτής της Αριστεράς, του κόμματος που έφερε το θέμα στη γερμανική Βουλή. «Πρόκειται για μια τελείως νέα μορφή διαφθοράς» σχολίασε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι οι προϋπολογισμοί των υπουργείων δεν μπορούν να είναι λεία των κυβερνητικών κομμάτων.
 
Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οργανώσεων υπέρ της διαφάνειας στη διακυβέρνηση, όπως η Transparency International, που ζήτησε να συσταθεί μια κεντρική ιστοσελίδα όπου θα καταγράφονται όλες οι δαπάνες των υπουργείων και της κυβέρνησης, με πλήρη στοιχεία των εργοληπτών και των ποσών που δαπανώνται

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Την ίδια μέρα η μισθοδοσία τους μέσα στον Απρίλη
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η καθαρή μηνιαία αύξηση από 1η Απριλίου
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Την ίδια μέρα η μισθοδοσία τους μέσα στον Απρίλη
Τσίπρας
Τρεις αιχμές με πολιτικό βάθος από τον Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία
Συνολικά, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα συνθέτει ένα τριπλό πολιτικό μήνυμα: έντονη αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, σαφής πίεση προς τον ενδιάμεσο...
Τρεις αιχμές με πολιτικό βάθος από τον Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία