Thumbnail
Αφαίρεσαν διδακτορικό από την υπ. Παιδείας

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αφαίρεσαν διδακτορικό από την υπ. Παιδείας
 
Ακόμα ένα πρόσωπο του στενού κύκλου της Ανγκελα Μέρκελ χάνει το διδακτορικό του για λογοκλοπή, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.
 
Μετά την ιστορία με το διδακτορικό του πολλά υποσχόμενου αστέρα της βαυαρικής πολιτικής, πρώην υπουργού Αμυνας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, νέο πονοκέφαλο στη Γερμανίδα καγκελάριο προκαλεί αυτό της υπουργού Παιδείας και στενής συνεργάτιδάς της, Ανέτε Σαβάν.
Σύμφωνα με το Έθνος, η υπουργός Παιδείας, το διδακτορικό Φιλοσοφίας της οποίας αφαιρέθηκε από το Πανεπιστήμιο Χάινριχ Χάινε του Ντίσελντορφ, βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο κατηγοριών για λογοκλοπή και επιτροπή του Πανεπιστημίου είχε ξεκινήσει έρευνα στα μέσα του Ιανουαρίου, η οποία θα λάμβανε υπόψη «τη θέση του προσώπου».
Οπως τελικά ανακοίνωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου στο Ντίσελντορφ, Μπρούνο Μπλέκμαν, η 15μελής επιτροπή έκρινε, με δύο ψήφους κατά και ένα λευκό, ότι η Σαβάν «σκόπιμα και συστηματικά» διέπραξε λογοκλοπή στη διατριβή της το 1980 με τίτλο «Το άτομο και η συνείδηση» και τα σημεία αυτά ήταν «σημαντικής έκτασης».
 
Δεδομένου και του υπουργείου που έχει αναλάβει η Σαβάν, άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης με τους Σοσιλαδημοκράτες και τους Πράσινους να ασκούν εντονότατες πιέσεις για την παραίτηση της υπουργού Παιδείας ή την απομάκρυνσή της από τη Μέρκελ. Πάντως η ίδια η Σαβάν ξεκαθάρισε από το Γιοχάνεσμπουργκ το οποίο επισκέπτεται ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δήλωσε ότι θα στραφεί εναντίον της απόφασης της επιτροπής του Πανεπιστημίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μισθοί +118€ από Ιανουάριο: Μεγάλη ανατροπή για χιλιάδες εργαζόμενους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΥΕΠ 2025: Ποιες σχολικές μονάδες θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα το ερχόμενο σχολικό έτος
Νέο δίκτυο εκπαιδευτικής υποστήριξης για προσφυγόπουλα από το Υπουργείο Παιδείας
ΔΥΕΠ 2025: Ποιες σχολικές μονάδες θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα το ερχόμενο σχολικό έτος
zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη: Απόφαση για την προστασία του ιστορικού κτηρίου που στεγάζεται το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης
Η απόφαση για την παρέμβαση αυτή υπογράφτηκε από την Υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Υπουργείου για...
Σοφία Ζαχαράκη: Απόφαση για την προστασία του ιστορικού κτηρίου που στεγάζεται το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης
gimnastiki
Φυσική Αγωγή: Οι εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις - Τα αιτήματα που κατέθεσαν
Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής ζητούν ίδρυση οργανικών θέσεων, ένταξη στην προσχολική εκπαίδευση και αύξηση ωρών στο πρόγραμμα Δημοτικών - Γυμνασίων
Φυσική Αγωγή: Οι εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις - Τα αιτήματα που κατέθεσαν