Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η ομολογία Ντίλιαν εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό

Μια νέα, καθοριστική τροπή λαμβάνει η υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, μετά τις πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν. Η παραδοχή του επιχειρηματία ότι το λογισμικό Predator διατίθεται αποκλειστικά σε κυβερνητικές δομές και αρχές επιβολής του νόμου, ανατρέπει πλήρως τους μέχρι τώρα κυβερνητικούς ισχυρισμούς και προκαλεί την οξεία αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega Stories», ο Ταλ Ντίλιαν έβαλε τέλος στο σενάριο των «ανεξέλεγκτων ιδιωτών». Ερωτηθείς σχετικά με το πελατολόγιο της εταιρείας του στην ελληνική επικράτεια και την πιθανή συνεργασία με κρατικούς αξιωματούχους, ο κ. Ντίλιαν υπήρξε σαφής: οι υπηρεσίες της Intellexa παρέχονται μόνο σε κυβερνήσεις.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου οι αποκαλύψεις για το εύρος των παρακολουθήσεων έχουν ήδη προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα, καθώς επιβεβαιώνει ότι η χρήση τέτοιων συστημάτων δεν αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά συνδέεται άμεσα με την κρατική μηχανή.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η ομολογία Ντίλιαν εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η θεωρία περί «ιδιωτών που δρούσαν μόνοι τους» εις βάρος της εθνικής ασφάλειας έπεσε πλέον συθέμελα.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ένα συγκροτημένο παρακράτος με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι το Predator χρησιμοποιήθηκε ως «όπλο» για την παράνομη παρακολούθηση υπουργών, δημοσιογράφων, αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μετά την παραδοχή του ιδιοκτήτη της Intellexa, η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίστηκε στις καταγγελίες, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας θεσμικές απαντήσεις. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης απαιτεί τον άμεσο ορισμό προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετηθεί δημόσια για τα νέα δεδομένα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι η επιμονή στην υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου αρχίζει να αποδίδει καρπούς, φέρνοντας στο φως τις «σκοτεινές πρακτικές» που πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκκλησια
Θεσσαλονίκη: 1.000 μαθητές θα ψάλουν στους Χαιρετισμούς παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
Μαθητές από σχολεία της πόλης συμμετέχουν σήμερα το απόγευμα στους χαιρετισμούς στον ναό της Αγίας Σοφίας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος
Θεσσαλονίκη: 1.000 μαθητές θα ψάλουν στους Χαιρετισμούς παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου