γερουλανος
Εσωκομματικές τριβές και στρατηγική ανασύνταξη στο ΠΑΣΟΚ

Το εσωκομματικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις, καθώς οι τοποθετήσεις στελεχών επισκιάζουν την προσπάθεια της ηγεσίας να προβάλει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσα από συνέντευξή του, επέλεξε να απαντήσει με χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας την κλιμάκωση, αλλά στέλνοντας σαφή μηνύματα ενότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι αντί η συζήτηση να εστιάζει στην αναλυτική κυβερνητική πρόταση που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, η ατζέντα μετατοπίστηκε σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει πως ο δημόσιος διάλογος οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση, εις βάρος της στρατηγικής του κόμματος.

Κύκλοι της ηγεσίας σημειώνουν ότι ο Ανδρουλάκης έχει λάβει νωπή εντολή από τη βάση, στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν, οι αμφισβητήσεις ή οι αιχμές από πρώην συνυποψήφιους λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, τη στιγμή που το κόμμα χρειάζεται να συγκεντρωθεί στη σύγκρουση με τη ΝΔ και στη διάχυση του προγράμματός του στην κοινωνία.

  • Η Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε να μετριάσει το κλίμα, διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λειτουργεί ως θεσμική αντιπολίτευση με προοπτική διακυβέρνησης και όχι απλώς ως κόμμα διαμαρτυρίας.

  • Αντίθετα, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως χωρίς αύξηση των ποσοστών, θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις στη στρατηγική. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στα όργανα του κόμματος μετά από ένα συνέδριο, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας.

Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για τον περιορισμένο χρόνο που έχει το κόμμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πιθανή εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών, όπως αυτός που φέρεται να σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο καμπής. Αν μέχρι τότε το κόμμα δείξει σημάδια ανόδου, ο Ανδρουλάκης θα ενισχύσει την πολιτική του θέση ενόψει των εθνικών εκλογών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενταθούν οι πιέσεις για αναπροσαρμογή στρατηγικής και για πιθανές αλλαγές σε καίριες θέσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ελευθέριος Μακρυλάκης στην Ετήσια Συνάντηση του EUROCONTROL στις Βρυξέλλες
Το ΑΣΕΠ στις Βρυξέλλες: Διεθνής αναγνώριση στην ετήσια συνάντηση του EUROCONTROL
Θετικά σχόλια για την πρώτη ελληνική εφαρμογή της πλατφόρμας FEAST στον διαγωνισμό Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
Το ΑΣΕΠ στις Βρυξέλλες: Διεθνής αναγνώριση στην ετήσια συνάντηση του EUROCONTROL
109η Σύνοδος Πρυτάνεων
Υπουργείο Παιδείας - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απαντήσεις στα 34 ερωτήματα των Πρυτάνεων για τις διαγραφές των φοιτητών
Ζητήματα προς διευκρίνιση που αφορούν στην εφαρμογή του N. 5224/5.8.2025 (ΦΕΚ 142/ τ. Α ́/5.8.2025
Υπουργείο Παιδείας - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απαντήσεις στα 34 ερωτήματα των Πρυτάνεων για τις διαγραφές των φοιτητών
theatre.jpg
Ανησυχίες για τη δημιουργία της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών - Αβέβαιες προοπτικές, Επαγγελματικά δικαιώματα χωρίς κατοχύρωση
Οι σπουδαστές ζητούν πραγματικά δημόσια και δωρεάν καλλιτεχνική εκπαίδευση, με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για...
Ανησυχίες για τη δημιουργία της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών - Αβέβαιες προοπτικές, Επαγγελματικά δικαιώματα χωρίς κατοχύρωση