τσιπρασ
Στηρίζει το αίτημα της οικογένειας Ρούτσι για εκταφή θύματος των Τεμπών ο Αλέξης Τσίπρας – Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για «ταφή της αλήθειας»

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρενέβη με αιχμηρή δήλωση για την υπόθεση της εκταφής ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, εκφράζοντας τη στήριξή του στο αίτημα της οικογένειας Ρούτσι.

Όπως υπογράμμισε, «Αν για την κοινωνία η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών αποτελεί πάνδημη απαίτηση, για τους τραγικούς γονείς είναι αυτονόητο δικαίωμα», χαρακτηρίζοντας την άρνηση εκταφής «άλλη μια απόπειρα ταφής της αλήθειας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για «δίκαιο αίτημα» του Πάνου Ρούτσι, το οποίο πρέπει να γίνει δεκτό, προειδοποιώντας πως διαφορετικά «μπροστά σε νέες τραγωδίες» θα βρεθούμε. Στο ίδιο πλαίσιο, εξαπέλυσε έντονη επίθεση προς τη Δικαιοσύνη, μιλώντας για «νομικίστικες δικαιολογίες» που, όπως είπε, ενισχύουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας.

Κλιμακώνοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση, ανέφερε: «Η δε ακραία υποκρισία μιας κυβέρνησης που έχει διαπράξει σωρεία παρεμβάσεων, και στην υπόθεση των Τεμπών, να επικαλείται τώρα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αποτελεί από μόνη της μια ηχηρή παρέμβαση, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Αν για την κοινωνία η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών αποτελεί πάνδημη απαίτηση, για τους τραγικούς γονείς είναι αυτονόητο δικαίωμα. Η απαγόρευση εκταφής των παιδιών τους προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα, εξ' αντικειμένου, αποτελεί άλλη μια απόπειρα ταφής της αλήθειας.

Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες. Η άρνηση της δικαιοσύνης και οι νομικίστικες δικαιολογίες της ηγεσίας της, απλώς επιβεβαιώνουν το πρωτοφανές έλλειμα εμπιστοσύνης που έχει απέναντί της η ελληνική κοινωνία.

Η δε ακραία υποκρισία μιας κυβέρνησης που έχει διαπράξει σωρεία παρεμβάσεων, και στην υπόθεση των Τεμπών, να επικαλείται τώρα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αποτελεί από μόνη της μια ηχηρή παρέμβαση, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki-proslispeis-theseis ergasias.jpg
Πυροσβεστική: Ανοίγουν αιτήσεις σε δύο νέες μεγάλες προκηρύξεις - Αναλυτικά οι προσλήψεις
Ζητούνται Υγειονομικοί, χειριστές και μηχανικοί εναερίων μέσων – Όλες οι λεπτομέρειες για αιτήσεις και μοριοδότηση
Πυροσβεστική: Ανοίγουν αιτήσεις σε δύο νέες μεγάλες προκηρύξεις - Αναλυτικά οι προσλήψεις
κουτσουμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι: Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημα του - Το ΚΚΕ δεν θα αφήσει «σε χλωρό κλαρί» κυβέρνηση και κράτος
Το ΚΚΕ δεν θα αφήσει «σε χλωρό κλαρί» κυβέρνηση και κράτος που νομίζουν ότι θα καταφέρουν να αθωώσουν τον μεγάλο ένοχο: το σάπιο σύστημα και όλους...
Δημήτρης Κουτσούμπας για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι: Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημα του - Το ΚΚΕ δεν θα αφήσει «σε χλωρό κλαρί» κυβέρνηση και κράτος
Errol Musk
Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του πατέρα του Έλον Μασκ
Ο Έρολ Μασκ αρνείται τις κατηγορίες που αφορούν πέντε παιδιά και θετά παιδιά του από το 1993, σύμφωνα με έρευνα των New York Times.
Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του πατέρα του Έλον Μασκ
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου: Οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ σώζουν δέντρα, νερό και ενέργεια
Η ψηφιοποίηση των πανελλήνιων γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ μειώνει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και επιταχύνει τη διαδικασία
Παπαϊωάννου: Οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ σώζουν δέντρα, νερό και ενέργεια