androulakis
Aris Oikonomou / SOOC
Διπλό επεισόδιο στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και την Νάντια Γιαννακοπούλου

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου, όταν εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους προς τον πρόεδρο του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τη στάση του.

Μετά από αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας - παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ επέμεινε λέγοντας ότι έπρεπε να έχει γίνει συνεδρίαση για την στρατηγική του κόμματος για το επίδικο ζήτημα.

«Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανεβάζοντας την ένταση στην αίθουσα. «Τι προτείνεις δηλαδή;», τον ρώτησε με σκωπτικό ύφος ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Ο κόσμος δεν κατανόησε τη θέση μας κι αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 επι Καραμανλή και ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονική. Μην κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να λέει «Όπως πρόεδρε έλεγες τις  απόψεις σου έτσι θα της λέω κι εγώ!». «Σωστά» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 Ακολούθησε αντιπαράθεση και με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επίσης έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.

Η κα Γιαννακοπούλου είπε ότι το σκανδιναβικό μοντέλο για τα πανεπιστήμια που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του, ενώ σημείωσε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε πολύ καθυστερημένα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η κυρία Γιαννακοπούλου από την πλευρά της ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Δεν είμαστε υπάλληλοι. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή» είπε και πρόσθεσε ότι το σκανδιναβικό μοντέλο για τα πανεπιστήμια που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι με την καταψήφιση «ταυτιζόμαστε με όσους μάχονται υπέρ του μόνου μονοπωλίου που υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό της Ανώτατης Εκπαίδευσης». 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έχει πει μέχρι τώρα ποια στάση θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία. Η κα Γιαννακοπούλου είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν προτίθετο να δημιουργήσει θέμα στο κόμμα της. Η συνεδρίαση συνεχίζεται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία