Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τις φωτιές

«Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπροσωπος Παύλος Μαρινακης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τον θάνατο των ανθρώπων μέσα στο δάσος της Δαδιάς, ενώ προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο.

Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία» είπε ο κ. Μαρινακης και τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών». Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι «την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό ακτιβισμό. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού».

Προανήγγειλε ότι με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας:

«Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Οι νέοι πίνακες εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ: αγωνία, προσδοκία και μια διαδικασία που κρίνει πολλά
Για τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να εργαστούν ως αναπληρωτές, η σειρά κατάταξης δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι εκείνη που σε μεγάλο βαθμό...
Οι νέοι πίνακες εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ: αγωνία, προσδοκία και μια διαδικασία που κρίνει πολλά
ziazia
Δ. Ζιαζιάς στο alfavita.gr: «Πραγματικά δεν μας αξίζει ένας τέτοιος υπουργός και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο τομέα σαν αυτό της υγείας.»
ΕΣΥ, πολιτική αντιπαράθεση και δημόσια Υγεία: Τι υποστηρίζει στο alfavita.gr ο γιατρός του Κρατικού Νίκαιας για το επεισόδιο με τον Άδωνη Γεωργιάδη
Δ. Ζιαζιάς στο alfavita.gr: «Πραγματικά δεν μας αξίζει ένας τέτοιος υπουργός και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο τομέα σαν αυτό της υγείας.»
καθηγητρια σε τάξη που δείχνει το chatgpt
Αυτά τα επαγγέλματα κινδυνεύουν άμεσα από την τεχνητή νοημοσύνη – Η προειδοποίηση του επικεφαλής της Microsoft
Ψηφιακός σεισμός στην αγορά εργασίας: Η προειδοποίηση της Microsoft για το τέλος των παραδοσιακών θέσεων γραφείου
Αυτά τα επαγγέλματα κινδυνεύουν άμεσα από την τεχνητή νοημοσύνη – Η προειδοποίηση του επικεφαλής της Microsoft