διαμαντοπουλου λοβερδοσ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο επιχειρεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, "φλερτάροντας" έντονα τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εξάλλου άντλησε και άλλες φορές πολιτικό προσωπικό από το πάλαι ποτέ Σημιτικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε δημόσια δηλώσει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι «Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» και ότι  «περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία».

Με τις εκλογές να βρίσκονται πλέον σε σχετικά κοντινή χρονική στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες, η κ. Διαμαντοπούλου εμφανίζεται σε πλήρη αρμονία με την κυβέρνηση, μετά από την -αποτυχημένη- προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να την αναδείξει πρόεδρο του ΟΟΣΑ

diamantopoulou.jpg

Mε ανάρτησή της στο facebook, η κ.Διαμαντοπούλου στήριξε  τις αποφάσεις της Νίκης Κεραμέως για την κατάργηση των 4 τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και την οριστική κατάργηση των 37 νέων τμημάτων τα οποία «κόπηκαν» πρόσφατα μέσω της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) του κ. Μήτκα. 

Η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ  χαρακτηρίζει μάλιστα τις αποφάσεις ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων, αλλά και της χώρας. Επίσης αναφέρει πως «οι σηκωμένες γροθιές και τα ναι μεν αλλά, είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού που μας έφτασαν εδώ». Εντύπωση προκαλεί πως στο τέλος της ανάρτησής της έγραψε: «Τo be continued…», δηλαδή «συνεχίζεται…», επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει συχνή επικοινωνία μεταξύ της πρώην και της νυν υπουργού Παιδείας.

Δεν είναι απίθανο λοιπόν να τη δούμε να αναλαμβάνει ρόλο την επόμενη περίοδο, δεδομένου ότι και άλλα παλιότερα στελέχη της λεγόμενης κεντροαριστεράς όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Ακης Σκέρτσος, η Λίνα Μενδώνη, ο Π. Τσακλόγλου κ.α  βρίσκονται στην κυβέρνηση. 

Καθ΄ οδόν Λοβέρδος και Καϊλή

Ωστόσο, παιχνίδι για γερά νεύρα παίζουν και η Εύα Καϊλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς τον προκαλούν να τους διαγράψει χωρίς όμως να του δίνουν την αφορμή εκείνη που δεν θα υπήρξαν αντιδράσεις αν το έκανε!

Η Εύα Καϊλή, που για το θέμα του Κατάρ «αδειάστηκε» δημοσίως  από τον πρόεδρο του κόμματος, αποτελεί «ξένο σώμα» για την ηγεσία στη Χαριλάου Τρικούπη, με τα περισσότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να θεωρούν βέβαιη όχι μόνο την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία!

καιλη

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής με παλιότερη συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα δεν έκρυψε τη θετική της άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει συμπαθή, ενώ υποστηρίζει ότι ανήκει στο χώρο του κέντρου και το πολιτικό του προφίλ μοιάζει με του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν.

Η ίδια στις εσωκομματικές εκλογές είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Τι την ενώνει με τον Λοβέρδο; Μάλλον ότι βλέπει προς τη Νέα Δημοκρατία και σε θέσεις που έχει πάρει γίνεται Μητσοτακικότερος του Μητσοτάκη και εκτός γραμμής Ανδρουλάκη

Προβληματισμό προκάλεσαν πρόσφατα στη Χαριλάου Τρικούπη οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και προς τον επικεφαλής Νίκο Ανδρουλάκη.

 

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Ως υπουργός συνεργάστηκα κατά την πολιτική μου διαδρομή με τέσσερις πρωθυπουργούς. Σας λέω μόνο αυτό. Στον Σαμαρά έστελνα φάκελο βράδυ Πέμπτης και μέχρι τα μεσάνυχτα της... Πέμπτης μου τον επέστρεφε υπογεγραμμένο. Το υπογραμμίζω αυτό», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην νομάρχη και βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλία Βλαχογιάννη.

Είχαν προηγηθεί η υποτίμηση του θέματος των υποκλοπών, οι δηλώσεις ότι θα μπει «στη μέση» αν τεθεί θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, και η δήλωση... «Έχω τις ικανότητες να γίνω πρωθυπουργός και το μπορώ».

Με την πρώτη αφορμή ο Λοβέρδος «θα διευκολυνθεί να πάρει τον δρόμο του», ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής στο καφενείο της Βουλής. «Καλύτερα από το να τον πάρει μετά τις εκλογές», λένε στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, όσο και αν προκαλείται, δεν πρόκειται να διαγράψει ούτε την Εύα Καϊλή, ούτε τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για να πράξει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μην του αφήσουν άλλη επιλογή- όπως λένε εκείνοι που ξέρουν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Photoepiskepsiioannipoyrgoy.JPG
Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της...

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Δημόσια εκπαίδευση
Νομιμοποιείται η κυβέρνηση να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση;
«Η Παιδεία αποτελούσε πάντα ζήτημα ήσσονος σημασίας για την προεκλογική ατζέντα των κομμάτων εξουσίας αλλά και για το εκλογικό σώμα, το οποίο...
Νομιμοποιείται η κυβέρνηση να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση;
πολυτεχνειο
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διάκριση καθηγητών - Κορυφαίοι Επιστήμονες στην Ελλάδα το 2026 σύμφωνα με το Research.com
Η κατάταξη βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώνονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των OpenAlex και CrossRef
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διάκριση καθηγητών - Κορυφαίοι Επιστήμονες στην Ελλάδα το 2026 σύμφωνα με το Research.com