Thumbnail
«Όλες οι χώρες να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί χωρίς διακρίσεις» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το προσφυγικό

Την άμεση αλλαγή του υπάρχοντος ευρωπαϊκού πλαισίου για το μεταναστευτικό, ώστε «όλες οι χώρες να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί χωρίς διακρίσεις» απαίτησε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

«Τι άλλο πρέπει να ακούσουμε για να αφυπνιστούμε τελικά; Πόσους απελπισμένους ανθρώπους που αναζητούν μια ανθρώπινη ζωή κι ένα καλύτερο αύριο πρέπει να διασώσει το ελληνικό Λιμενικό από τη θάλασσα για να δράσουμε αποτελεσματικά;», είπε ο Β. Μεϊμαράκης.

«Έχει χαθεί πλέον ο αριθμός που μαρτυρά τη σοβαρότητα αυτού του προβλήματος», είπε και προσέθεσε: «Στη χώρα μου, την Ελλάδα, μόλις χθες, σημειώθηκε άλλο ένα ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης με περίπου 500 ανθρώπινες ψυχές, να παλεύουν με τα κύματα, θύματα των λαθροδιακινητών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα στα ευρωπαϊκά σύνορα εκμεταλλευόμενοι τους ανθρώπους αυτούς».

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος εδώ. Και αυτό θα γίνει μόνο μέσω στοχευμένων ευρωπαϊκών δράσεων και πρωτοβουλιών. Κι έχει δίκιο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Δεν είναι αντιμετώπιση μεμονωμένων γεγονότων σε διάρκεια χρόνου, αλλά πρέπει να βρεθεί ένα άλλο πλαίσιο αντιμετώπισης του ζητήματος. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η αλλαγή του υπάρχοντος πλαισίου», τόνισε, υπογραμμίζοντας την «ενισχυμένη φύλαξη των ευρωπαϊκών μας συνόρων με παράλληλη ενίσχυση του Frontex, του οποίου ο ρόλος τελικά είναι να φυλάει τα σύνορα και όχι να υποδέχεται απελπισμένους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την τύχη τους στους λαθροδιακινητές», επισήμανε.

«Στο πλαίσιο αυτό», υπογράμμισε ο Β. Μεϊμαράκης, «η Ε.Ε. πρέπει να επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη της και όλες οι χώρες να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί, χωρίς διακρίσεις. Το θέμα είναι ανθρωπιστικό. Δεν μπορεί κατά κύριο λόγο οι πρώτες χώρες εισδοχής να επωμίζονται όλο το βάρος του μεταναστευτικού και να συζητάμε εδώ, τόσα χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα ξεπερνά τις κομματικές γραμμές. Πρέπει να βρούμε λύσεις, πρέπει να υπάρξει σύμφωνο με συνολική λύση, ευρωπαϊκή λύση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητοποιησεισ
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
«Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης...
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
πιερρακακης
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Πιερρακάκης: «Οποιοσδήποτε λέει αυτή τη στιγμή ότι δεν έχουμε ιδιωτική, ιδιωτική, όχι μη κερδοσκοπική, ιδιωτική πρακτικά τριτοβάθμια, ό,τι και να...
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!
Προφανώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά, να τα συζητάει, να συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους, να τα βοηθάει, να τα εμψυχώνει....
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!