αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ
Το πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσει μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο θα έχει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και ταυτόχρονα μέτρα που άμεσα θα «ρίξουν» τις τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο οδηγώντας παράλληλα σε υποχώρηση της ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο κάνει πράξη την έννοια της «δικαιοσύνης» και τον όρο της «προοδευτικής διακυβέρνησης». Σημείωσε μάλιστα ότι με αυτό το πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πρωτιά στην επερχόμενη κάλπη της απλής αναλογικής και θα ανοίξει τον δρόμο για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα.

Όπως ανέφερε, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η στήριξη της γυναίκας στην εργασίας και της μητέρας. Γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την επέκταση επιδόματος μητρότητας στις αγρότισσες και τις αυτοαπασχολούμενες και την αναμόρφωση επιδόματος παιδιού έως τα 24 έτη και προσμέτρησή του στα συντάξιμα χρόνια.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκε την αύξηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα ενοικίου, το οποίο, όπως είπε, θα είναι 400 ευρώ για νέα ζευγάρια 25 έως 40 ετών.

Με ψυχή την Δικαιοσύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε «ψυχή και κινητήρας του δικού μας σχεδίου είναι η δικαιοσύνη. Κίνητρο κάθε πολιτικής μας υπόσχεσης και πράξης είναι η δικαιοσύνη. Δεν είναι μόνο υπέρτατη ηθική αξία που σπρώχνει τον κόσμο μπροστά εδώ και αιώνες. Στη δική μας αντίληψη η δικαιοσύνη είναι και μοχλός ανάπτυξης. Προϋπόθεση ενός αποτελεσματικού κράτους. Θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής, χωρίς την οποία η χώρα δεν μπορεί να έχει προοπτική και βέβαια όρος για τη σταθερότητα στην κοινωνία και την οικονομία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες που θα έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΣΑ λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Με επίκεντρο την αύξηση των μισθών. Την παρουσία του κράτους ως εγγυητή απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Με μια συνολική στρατηγική που βάζει ανάχωμα στην ενεργειακή φτώχεια. Με μια πολιτική για τη στέγαση που σήμερα γίνεται επιτακτική ανάγκη. Είμαστε εδώ για να μειώσουμε τις ανισότητες. Με ένα ισχυρό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Με ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα. Με ένα καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο κράτος πρόνοιας που θα προστατεύει τους πιο ευάλωτους. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να παράξει όσα μπορεί. Με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, μακριά από τις παθογένειες και τους κινδύνους του σημερινού. Με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για να ανασάνει η κοινωνία και η παραγωγή».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας «πέρασε» στην παράθεση συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι:

  • Τα μέτρα για την μείωση των λογαριασμών ενέργειας
  • Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ. Ανακτούμε τουλάχιστον το 51%του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.
  • Η ΔΕΗ επιστρέφει από την αισχροκέρδεια στον ιδρυτικό της σκοπό ως εταιρία κοινής ωφέλειας. Με κοινωνικά τιμολόγια χωρίς ουσιαστικό κέρδος για να κερδίζουν μερίσματα οι ιδιώτες μέτοχοι.
  • Αποσυνδέουμε την τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.
  • Όπως έπραξαν οι χώρες της Ιβηρικής κρατώντας χαμηλά το κόστος για τους καταναλωτές.
  • Θεσπίζουμε ανώτατο συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.
  • Παρεμβαίνουμε δραστικά στη στρεβλή και προβληματική λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, με ανώτατα όρια τιμών και με την προώθηση υποχρεωτικού ποσοστού σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Θεσπίζουμε ανώτατο όριο τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα.
  • Επιβάλουμε διατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου προστατεύοντας τους 700.000 καταναλωτές που θερμαίνονται με φυσικό αέριο.
  • Αξιοποιούμε για όσο χρειαστεί το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη.
    Προστατεύουμε από τις αποκοπές ειδικά τους ευάλωτους καταναλωτές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα