Χρήστος Σταϊκούρας
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών - Χωρίς νέα παράταση οι αιτήσεις των φορολογικών δηλώσεων

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ακρίβειας και των καυσίμων.

Παράλληλα, συγκρατημένη αισιοδοξία έδειξε για την οικονομία, θεωρώντας πως παρά τον δύσκολο χειμώνα, υπάρχουν γερές βάσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών. Βασικές πηγές εσόδων δεν ήταν άλλες από τον τουρισμό και την φορολογία που πλήρωσαν οι πολίτες.

Φορολογικές δηλώσεις – "Όχι" σε νέα παράταση

Αναφορικά με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει σκέψη για νέα παράταση σχετικά με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων». Επιπλέον, είπε πως «η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα για τα νομικά πρόσωπα που εξετάζει η ΑΑΔΕ. Έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων, που ανέρχονται σε 6,2 εκατ.».

Ακρίβεια

«Χτίσαμε γραμμή άμυνας με τις μειώσεις φόρων που θα επιδιώξουμε να επεκτείνουμε. Παράδειγμα κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους», είπε στη συνέχεια και εκτίμησε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και αύξηση κάποιων συντάξεων. Επιπλέον, έκανε λόγο για επιδοτήσεις «με στόχο να καλύψουμε τμήμα του κόστους των αυξήσεων στις τιμές».

Φυσικό αέριο και καύσιμα

Για το αν θα υπάρξει ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο, σημείωσε πως θα αξιολογηθεί ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Λέω με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πρόσθετο πλεόνασμα από το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Για πιθανή νέα ενίσχυση στην αγορά των καυσίμων ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Εξαρτάται από το ποια θα είναι η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Αν χρειαστούν υψηλότερες επιδοτήσεις εκεί, τότε περιορίζονται οι δυνατότητες για άλλες ενέργειες».

«Μέχρι την άλλη βδομάδα θα έχουμε εικόνα του δημοσιονομικού χώρου μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ στις 7 Σεπτεμβρίου για το ύψος του ΑΕΠ β’ τριμήνου. Πρέπει να δούμε και την εκτίμηση για τις τιμές ενέργειας το επόμενο τρίμηνο», συμπλήρωσε. «Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια εκεί. Έτσι περιορίζονται άλλες επιλογές», εξήγησε στη συνέχεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
Ξεκίνησε η Β' Φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά», με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
aksiologisi.jpg
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
«Τώρα είμαι εκπαιδευτικός που δουλεύω κοντά 20 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν επιτρέπω καμία αξιολόγηση να αιωρείται στο κεφάλι μου σαν απειλή, ούτε...
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες