Πρόταση μομφής στη Βουλή
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δυστυχώς το σημερινό πολιτικό κλίμα στη χώρα μας «φανερώνει» παρακμή

Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και όσα ακολούθησαν την εν λόγω υπόθεση καταδεικνύουν στοιχεία ενός αυταρχικού καθεστώτος. Η υπόθεση αυτή έχει πλήξει τη δημοκρατία μας και τον κοινοβουλευτισμό μας. Το γεγονός αυτό έχει εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς – δεδομένου ότι τα πιο έγκυρα μέσα ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο έρχονται και επανέρχονται στο ζήτημα αυτό.

Οφείλουμε να αναδείξουμε το θέμα αυτό ως μείζον ζήτημα δημοκρατίας, δημόσιας ζωής, διαφάνειας, προστασίας θεσμών και προσώπων. Να αντισταθούμε στο περιβάλλον δυστοπίας και στους παρακρατικούς μηχανισμούς – που συνοδεύονται από ένα μίγμα κινδυνολογίας και δήθεν εθνικής ασφάλειας.

Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και όσο δεν απαντώνται το όλο θέμα θα είναι στην επικαιρότητα. Για ποιους εθνικούς λόγους γινόταν η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

Από πότε και πώς εξέλιπαν αυτοί οι λόγοι; Ποιοι έδωσαν αυτή την εντολή; Γιατί στην αρχή η κυβέρνηση αρνήθηκε την παρακολούθηση; Γιατί στη συνέχεια υιοθέτησαν το «κακώς έγινε» και μετά άλλαξαν το αφήγημα με το «καλώς έγινε»; Τι ξέρουν οι κυβερνητικοί παράγοντες που θα το έλεγαν κατ’ ιδίαν στο Νίκο Ανδρουλάκη; Τελικά, ξέρουν ή δεν ξέρουν; Από που προκύπτει η ανοησία να τα πουν κατ’ ιδία;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει την ουσία του ζητήματος. «Είναι πασιφανές, ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιο τους όμως απέτυχε παταγωδώς.

Κύριε Μητσοτάκη,

Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, που βάφτισε «νόμιμο λάθος» την παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα με καλεί να γίνω συνένοχος…

Αυτή η κυβέρνηση και εσείς δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις σας έχουν πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα διεθνώς.

Αν δεν ήμουν Ευρωβουλευτής για να έχω τη δυνατότητα πρόσβασης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αν η παράταξή μας δεν είχε ιδρύσει τις Ανεξάρτητες Αρχές δε θα μαθαίναμε ποτέ αυτή τη νοσηρή υπόθεση».

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης μέσω του παρακρατικού  μηχανισμό του αποπειράθηκε να ελέγξει τον Νίκο Ανδρουλάκη και την ηγετική ομάδα του κόμματος. Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τέτοια αντιδημοκρατική ενέργεια στη μεταπολιτευτική περίοδο. Είναι μια «μαύρη σελίδα» στην πολιτική ιστορία της χώρας μας.   

Φυσικά, δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο σε αυτό το ζήτημα και πολύ εύστοχα το κόμμα μας αναδεικνύει όλα τα μείζονα προβλήματα προτείνοντας επιλογές και λύσεις. Εθνικά ζητήματα, κοινωνία, οικονομία, παρακολούθηση: είναι τα βασικά πεδία της πολιτικής μας δράσης. 

Η αυτόνομη και δυναμική πορεία μας, με την ανάδειξη της Σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής και ιδεολογίας μας είναι κοινός τόπος όλων μας. Είναι η συλλογική συνείδησή μας!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν πλέον κανένα ανοιχτό ορίζοντα διακυβέρνησης. Όχι μόνο δεν επιλύουν προβλήματα της χώρας αλλά προχωρούν σε απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές ενέργειες, που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και τον πολιτικό διάλογο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων