Γεωργιάδης – Έκτακτο επίδομα: Θα δοθεί πριν το Πάσχα
Τι είπε ο υπουργός για την επιταγή ακρίβειας και το έκτακτο επίδομα

Για το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δοθεί κοντά στο Πάσχα.

Σε ερώτηση για τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους», προσθέτοντας ότι δικαιούχοι θα είναι «αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα».

Στο ερώτημα, αν η καταβολή του επιδόματος θα είναι εφάπαξ ή θα επαναληφθεί, είπε ότι «έχουμε αφήσει κανέναν πίσω αυτά τα τρία χρόνια, Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Τέλος όσον αφορά στο ύψος του έκτακτου επιδόματος αρκέστηκε να πει ότι «θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι η κυβέρνηση κρατά την ψυχραιμία της και εμπιστεύεται την ΕΕ και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν τι θα είχε γίνει αν η Ελλάδα είχε βρεθεί εκτός ευρωζώνης και έπρεπε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση σε συνθήκες πληθωριστικής δραχμής.

«Θα κάνουμε το σταυρό μας που έχουμε εμείνει στην ευρωζώνη και στο ευρώ και δεν κάναμε το χατίρι σε εκείνους που χόρευαν εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος στο Σύνταγμα, οι ανόητοι, και θα μας έπαιρναν όλους στο λαιμό τους. Φανταστείτε να ήμασταν σήμερα σε δραχμή και να είχαμε πληθωριστική δραχμή και να έπρεπε να αγοράσουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
Γόνιμος επιστημονικός διάλογος για τη διεθνή αστάθεια, τον ρόλο της ΕΕ και τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
σχολείο
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
Κλειστές σχολικές μονάδες, άδεια θρανία και γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζουν τον χάρτη της εκπαίδευσης
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
ptixio.jpg
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων
Η ΠΕΑΚ ζητά αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και προστασία των σπουδαστών από παραπλανητικές πρακτικές
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων