Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
oikonomou
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία – Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία», δήλωσε ο Γ. Οικονόμου

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία. Υπογράμμισε δε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Παράλληλα, δήλωσε πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «εξισορροπημένη» με την οικονομία και την εκπαίδευση «πλήρως λειτουργικές».

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σε επικοινωνία με τις παραγωγικές τάξεις, καθώς το λιανεμπόριο είναι αυτό που ενισχύθηκε λιγότερο. Υπήρξε ενίσχυση, όπως αναγνωρίζουν όλοι και σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους τους και σε ό,τι αφορά την κάλυψη των ενοικίων τους, αλλά σε σχέση με άλλους κλάδους ενισχύθηκε λιγότερο», όπως δήλωσε.

«Δεσμευτήκαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ξανακλείσει η χώρα»

 «Τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και τρεις μέρες για τους ανεμβολίαστους σε διάφορους χώρους, αποβλέπουν πρώτα απ' όλα στη δική τους προστασία -όχι για καμιά εκδίκηση- και δεύτερο ως μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν περισσότεροι. Ήδη, τον τελευταίο μήνα έχουμε 500.000 ραντεβού πρώτης δόσης, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό, ενώ πάρα πολύ καλά πηγαίνει και η τρίτη δόση. Από τον Οκτώβριο είχαμε περιορίσει την πρόσβαση των ανεμβολίαστων, σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ανάλογα με το πώς εξελίσσονταν τα πράγματα, κλιμακώναμε και τα μέτρα. Είμαστε στη φάση εφαρμογής αυτής της στρατηγικής. Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτή: Ανοιχτή αγορά, ελευθερία κινήσεων για τους εμβολιασμένους, με τα ατομικά μέτρα προστασίας -γιατί ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ για όλους- και τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί να γίνουν σημειακές βελτιώσεις θα γίνουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η στρατηγική που η κυβέρνηση εφαρμόζει, από τον Σεπτέμβριο και μετά, είναι εξισορροπημένη, με την οικονομία, την εκπαίδευση, πλήρως λειτουργικές, με την κοινωνία ανοιχτή, και από την άλλη, τη μάχη στο υγειονομικό πεδίο, για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσουμε. Έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η χώρα να μην ξανακλείσει» είπε.

Το ΕΣΥ θα ενισχυθεί από τον ιδιωτικό τομέα

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ είπε ότι έχουμε στη διάθεσή μας κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα και για Covid και για non-Covid περιστατικά. «Έχουμε στη διάθεσή μας ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Η επίταξη των υπηρεσιών των υγειονομικών προχωρά ανάλογα με τις ανάγκες στα νοσοκομεία. Όταν εντοπιστεί ότι υπάρχουν παραπάνω ανάγκες, θα συνεχίσουμε με την ίδια τακτική για να ενισχύσουμε το σύστημα ακόμη περισσότερο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν αρνείται ο ιδιωτικός τομέας να θέσει στη διάθεση του ΕΣΥ κλίνες, υποδομές, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παροχή προς τους 100.000 υγειονομικούς που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αντέξει το ΕΣΥ, το οποίο πιέζεται πάρα -πάρα πολύ. Εκεί είναι που δίνεται η μεγάλη μάχη. Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν κινήσεις αναβάθμισής του. Από τις 557 ΜΕΘ φτάσαμε στις 1.277. Πάνω από 14.000 άνθρωποι εντάχθηκαν στο ΕΣΥ. Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα. Προφανώς και τα προβλήματα αυτά αυξάνονται όσο αυξάνεται η πίεση»

Για την παραπληροφόρηση από τα social media, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού επισήμανε ότι έχει πεθάνει κόσμος, επειδή τους πίστεψε και ότι υπήρχε πιθανότητα οι συμπολίτες μας, που παραπλανήθηκαν από κάθε είδους τσαρλατάνους, να ήταν σήμερα εν ζωή συμπλήρωσε ότι η πολιτεία, αξιοποιώντας όλα τα θεσμικά εργαλεία και το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε για τα fake news και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων περί υγείας και με τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών, θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

«Δεν είναι δυνατόν μια οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία, να αφήνει τσαρλατάνους να διακινούν πράγματα επικίνδυνα που παραπλανούν τον κόσμο και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Σε αυτό, ως πολιτισμένο το κράτος μας οφείλει να είναι αμείλικτο και έτσι θα προχωρήσουμε, πάντοτε με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και τη διάκριση των εξουσιών, ο καθένας να κάνει τη δουλειά του προς την κατεύθυνση αυτή, για να προστατεύσουμε την κοινωνία ακόμη περισσότερο» είπε.

Για την υποχρεωτικότητα σε κατηγορίες εργαζόμενων είπε η υποχρεωτικότητα δεν μπορούσε να εφαρμοστεί και δεν έχει να προσθέσει πολύ περισσότερα πράγματα σε άλλους χώρους. «Γι' αυτό, άλλωστε, καμία χώρα και καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν προχώρησε σε αυτήν. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί το σκέφτηκαν, αλλά πουθενά δεν εφαρμόστηκε στην ουσία. Γιατί κρίθηκε, ότι είχε ζητήματα σε ό,τι αφορά και τις συνέπειες, αλλά και στο τι παραπάνω θα προσέθετε» είπε.

«Η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που θεωρεί ενδεδειγμένο»

Aναφορικά με τους ελέγχους στις εκκλησίες ανέφερε ότι η Εκκλησία με τον τρόπο που η ίδια θεωρεί ενδεδειγμένο, θα κάνει τη δουλειά της, και η πολιτεία θα κάνει τη δική της. «Το ζήτημα είναι να πείσουμε τους ανθρώπους ότι από την ώρα που το μέτρο είναι νομοθετημένο και η Εκκλησία καλεί προς την κίνηση αυτή, καλό είναι να εμβολιαστούν. Προφανώς, και θα υπάρχουν από την πλευρά της πολιτείας έλεγχοι, όπως γίνεται δειγματοληπτικά οπουδήποτε έχουν θεσπιστεί μέτρα. Τα όργανα της πολιτείας, όπως κάνουν αλλού, θα κάνουν και στις εκκλησίες ελέγχους, δειγματοληπτικά, πριν την είσοδο στην εκκλησία. Και η Εκκλησία, με τον τρόπο, με τις σχέσεις, με τους δεσμούς, με την πειθώ και την επιρροή που έχει στους ανθρώπους στις ενορίες θα φροντίσει να τιμήσει την οδηγία αυτή» είπε.

Για την οικονομία υπογράμμισε ότι η δυναμική είναι αναπτυξιακή. «Έχουμε ανακοινώσει ότι την επόμενη χρονιά θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατώτατος μισθός και συνεχίζουμε στη στόχευση ανάπτυξης, μεγέθυνσης της οικονομίας, δημιουργίας παραπάνω θέσεων εργασίας, γιατί αυτό είναι το πιο ουσιαστικό που έχει να προσφέρει μια κυβέρνηση σε μια κοινωνία, που για πάρα πολλά χρόνια είχε στο φάσμα της ανεργίας δυναμικά της κομμάτια» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου