Κατώτατος μισθός: Νέα αύξηση - Πότε θα δοθεί
Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκηςπροανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα λαμβάνει υπόψη την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εντός του 2022.

Ο υπουργός δήλωσε στο Open TV ότι «εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%».

«Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη (ρύθμιση). Θα έρθουν καινούριες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό» πρόσθεσε.

«Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο», επισήμανε.

Ο Κ. Χατζηδάκης δεν μίλησε για κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος ως προς την αύξηση.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
ryanair_80
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία μειώνει δραστικά τα δρομολόγια από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για υψηλές χρεώσεις στα αεροδρόμια
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη